Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

BasiaLT 10:15, 17 maj 2016

Bogdzia napisał(a)
Doniczkowo masz cudne i masz racje ze nie wieszasz.Rh też pięknie kwitną i sporo ich masz.

Bogdziu ja mam tylko 5 szt Rh i 9 azalii. Ale już mam w głowie następną rabatę, którą zamierzam zrobić w następnym roku i tam będzie ich zdecydowanie więcej.
BasiaLT 10:19, 17 maj 2016

Kasik napisał(a)
No właśnie ja cały czas się zastanawiam, jakie stanowisko powinny mieć japońskie. Zazwyczaj czytam, że cieniste, ale bywa, że mówi się o słońcu. Cała głupia jestem. Moje są na cienistej. W słońcu mam tylko wielkokwiatowe.

Twoje w opasce super i jak podrosną będą jeszcze bardziej zdobne. Nie dosadzaj tam nic, Teraz jest elegancko.

Kasieńko Bogdzia mi kiedyś pisała że azalie lubią na słońcu. Na metce tych moich azali też było że słońce i półcień. U mnie będą miały półcień za zmianę z cieniem bo są od północnej strony. Trudno, muszą sobie jakoś radzić. Z tej strony domu już nic lepszego nie wymyślę. W momencie zakupu miały piękne bordowe liście, ale liczę się z tym że bez słońca już tak ładnie się nie wybarwią.
anabuko1 14:02, 17 maj 2016

BasiaLT napisał(a)

Bogdziu ja mam tylko 5 szt Rh i 9 azalii. Ale już mam w głowie następną rabatę, którą zamierzam zrobić w następnym roku i tam będzie ich zdecydowanie więcej.

O fiu, fiu,,a ja mam tylko jednego rodka i dwie azalki.
ale w głowie tez mam ich więcej.Może na drugi rok mi się uda, powiększyć
zoja 07:49, 18 maj 2016

dzięki za zdjęcie kota w trawie
może mój też nauczy się w nich wylegiwać a nie zjadać
Pozdrawiam
Makusia 14:01, 18 maj 2016

Takie oto głupie i podstawowe pytanie: w jednym zdaniu oświećcie mnie proszę: Czym się różnią różaneczniki od Rododendronów. Rożnicę między Rododendronami, a azaliami już nawet przyswoiłam, ale tych dwóch pierwszych no nie rozróżniam...
zoja 14:09, 18 maj 2016

Makusia napisał(a)
Takie oto głupie i podstawowe pytanie: w jednym zdaniu oświećcie mnie proszę: Czym się różnią różaneczniki od Rododendronów. Rożnicę między Rododendronami, a azaliami już nawet przyswoiłam, ale tych dwóch pierwszych no nie rozróżniam...

wg mnie rododendron i różanecznik to to samo - nazwy stosowane zamiennie, na Ogrodowisku określane skrótem RH
Makusia 14:15, 18 maj 2016

Tak mi się właśnie wydawało
Dziękuję za info!
BasiaLT 14:54, 18 maj 2016

zoja napisał(a)

wg mnie rododendron i różanecznik to to samo - nazwy stosowane zamiennie, na Ogrodowisku określane skrótem RH

Też tak uważam przynajmniej dla mnie to to samo.
zawitka 21:43, 18 maj 2016

Witaj Basiu przyszłam od Zojki do Ciebie pochwalić Twego kota na wczasach pod palmami ha ha .obejrzałam poczytałam iiiii pięknie wyglądają japończyki wzdłuż domu .Ja mam też marushkę i właśnie ma ciemne liście.czyli na przyszły rok będą jaśniejsze ???Pozdrawiam cieplutko i będę zaglądać
BasiaLT 22:24, 18 maj 2016

zawitka napisał(a)
Witaj Basiu przyszłam od Zojki do Ciebie pochwalić Twego kota na wczasach pod palmami ha ha .obejrzałam poczytałam iiiii pięknie wyglądają japończyki wzdłuż domu .Ja mam też marushkę i właśnie ma ciemne liście.czyli na przyszły rok będą jaśniejsze ???Pozdrawiam cieplutko i będę zaglądać

Bardzo mi miło i dziękuję za odwiedziny. Maruschke mam od niedawna ale wydaje mi się ze będzie z nią tak samo jak z większością roślin bordowolistnych. Jak jest na słońcu to się wybarwi na purpurowo a jak w cieniu to chyba pozostanie zielona. Moje mają przyrosty zielone a co będzie dalej to zobaczymy.