Kaśka, ale to jest piękne! Niesamowity ten duet. Ja też nie lubię niebieskiego w ogrodzie, ale robię wyjątek dla czarnuszki, akurat niebieska łatwiej się wysiewa i już widzę pączki
Mam już postanowione, że Coral Sunset u mnie będzie Tzn teoretycznie jest, ale widać nie każdy potrafi tak posadzić piwonię, żeby kwitła od razu, więc to małe kłącze, które kupiłam wiosną jest po prostu małą roślinką. A ja bym chciała od razu z kwiatami. Widziałam u ogrodnika, ale dość drogie egzemplarze z jednym kwiatem, więc chcę poszukać ładniejszej.
Twoje piwonie boskie po prostu, zresztą wszystko masz piękne.
Duecik z niebieską czarnuszką zachwycający. Biała czarnuszka cudna, mnie kojarzy się ze strojem panny młodej.
Kasiu piwonie kupiłam i nie wiem jaka odmiana, a co ciekawe przesadziłam je na jesień i o dziwo pączaki mają. Czekam jakie będa miały kwiatuchy, z tego co widać na jednym krzaczku powinno być 5 szt, a na drugim niestety tylko 2, ale ciesze się z tego Mówisz, że połączenie piwoni obojętnie jaki kolor pasuje z czosnkami. Ja u siebie jeszcze nie mam czosnków, ale na jesień napewno będą pierwsze na mojej liście zakupów. Twoje kompozycje ogrodowe są moim marzeniem
Kasiu, przyroda u Ciebie pędzi, masz już nawet truskawki i poziomki. Ja też bardzo lubię białe jarzmianki. . Niestety ślimaki też je lubią.Na szczęście troszkę zostało i może się odrodzi. Piękne masz roślinki i bardzo ładnie je pokazujesz.
U mnie ślimaki nie jedzą jarzmianek. Mam wrażenie, że one w każdym ogrodzie lubią co innego, bo co rusz słyszę, że jedzą rośliny, których u mnie nie tykają.
Monis, dziekuje slicznie Obejrzalam sobie te piwonie, bardzo ladne sa, masz dobry gust
Przy bylinowych tez staram sie, by kupowac z pakiem/kwiatem, wtedy mam te pewnosc, ze nie jest to roslina z nasiona, swiezo posadzona. Przy mojej Itoh wyboru nie mialam, byla ostatnia. Zobaczymy ile poczekam na pierwszego kwiata