Jest niesamowity...I to tak bardzo, ze czesto sie zastanawiam kiedy zacznie mowic...
I psa i dzieci trzeba wychowac. I chociaz wiem jak to zabrzmi to tak wlasnie jest. Przede wszystkim dzieci powinny wiedziec co wolno a co nie a pies musi miec swiadomosc na jakim szczeblu stoi w stadzie. Moj dog w zabawie z dziecmi jest bardzo delikatny i zrownowazony, moge wsadzic mu jajko do pyska i wiem ze bedzie cale. Ale...dzieci wiedza ze nie wolno mu podchodzic za ogon...Bo zaboli i to bardzo. Dogi maja silne ogony, uderzenie nim to jak uderzenie kijem, ja tez czasami mam siniaki ale nie zamierzam oduczac go radosci
I tu moglabym rozpisac sie na kilkanascie stron...o pozywieniu ktore jezeli jest wartosciowe to nie musi byc go 10 wiaderek...o zachowaniu, wychowywaniu i odpowiedzialnosci...Zabraknie miejsca, uwierz. Jezeli jednak chcesz sie wiecej dowiedziec to zapraszam na priwa lub na fora o dogach niemieckich, mamy tam odpowiedzi na wszystkie pytania. Piszesz jednak ze juz mialas duzego psa i go oddaliscie...Poczekaj z zakupem jeszcze troche az Twoje skarby urosna...