Ależ cudne piwonie i bukieciki!!! Na jakiś wiosenny też mam ochotę, chyba polecę jutro do kwiaciarni
U Ciebie już przedwiośnie??? U mnie jeszcze z pod śniegu nie widać kawałka ziemi
Oj, chyba jeszcze troszke na nia poczekamy A wiesz, ze chcialam go sobie wykopac i przeniesc do domu Myslalam o dekoracji z mchu, ale...Szkoda mi sie go zrobilo, to ten pierwszy, jedyny, niech sobie rosnie w ogrodzie
Ania, u mnie wszystko zamkniete, wiec z takimi zakupkami musze jeszcze poczekac, trudno...Ciesza tulipanki kupione w Netto
Jeszcze niedawno bylismy zasypani sniegiem, wystarczylo pare godzin i duzo deszczu, aby wszystko stopnialo, ale, zima jeszcze wroci i wroci snieg.
Kasiu! W Twoim ogrodzie byłam już bardzo dawno temu i zachwyciłam się powojnikiem górskim. Nawet sobie takiego kupiłam, ale niestety nie przeżył. Cieszę się, że dzięki Twoim odwiedzinom znowu do Ciebie trafiłam, bo jest tu co oglądać.
Zimę macie po prostu baśniową. Pozdrawiam cieplutko!
Witaj Alija, dziekuje z mile slowa i zapraszam Smuca wiesci o rubensie, to taki piekny powojnik...Niestety, zdobyl duza popularnosc i ogrodnicy zaczeli go za szybko rozmnazac. Wielokrotnie widzialam malenstwa stojace gdzies w marketach, a takie, maja male szanse na przezycie.
W domku, oprocz pieknych, bialych i pomaranczowych tulipanow
Rosna pierwsze cytrusowe owocki
Do zapachu cytrusow, dolacza anginka( znam tylko pod ta nazwa)
A tyly zabezpiecza kardamon w objeciach miety...
I te zapachy roznosza sie po calym domu...