Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 23:26, 06 kwi 2016

AGDULA napisał(a)

Świetne widoki)) razem w tymi kamieniami wspaniała rabata

Dziękuję w imieniu rabaty Zmieni się trochę bo dojdą przy grujeczniku białe piwonie Ale czasu brak na posadzenie

Klon już przekwita Ale przypomniałam sobie, że w tym roku zdjęcia mu nie zrobiłam

Może tu będzie widać jaki był kwitnący
Mala_Mi 23:32, 06 kwi 2016

Plączą mi się po głowie Wasze pytania..

Czy piwonie od Pana Bylinowego zakwitną w tym roku? Zakwitną.. pierwsza piwonia cała w pąkach.. delikatnie przesadziłam z doniczki do ziemi.. ziemia dobrze się trzymała, wiec piwonia nie odczuła nawet przeprowadzki.
Ostatnia w rzędzie to nowa.. do Coral Sunset dosadziłam Pink Hawaiian Coral.. jak to u mnie, długo nie wytrzymałam by jednakowy rządek był

A to dowód że zakwitnie, są pączki
blyxa 23:39, 06 kwi 2016

Dziękuję

A magnolie piękne Nie chciałam mieć gwiaździstej ale co zobaczę jej zdjęcie na forum to mięknie mi serce
Mala_Mi 23:39, 06 kwi 2016

Drugie pytanie było o bodziszki. Nowy nabytek zeszłoroczny, cudowny i kwitnący cały sezon.. czyli Sweet Heidy i Havana Blue... chyba padł.. ani widu ani słychu z żadnej sadzonki

Jakie bodziszki są niezawodne.. na pewno Max Frei i wysokie niebieskie bodziszki wspaniałe. I oczywiście bodziszek kantabryjski... prawie zimozielony
Tak wygląda teraz (nie patrzymy na brak kantów i takie tam).idealnie zielona powierzchnia z drobnych listeczków. Jeszcze tydzień temu liście były trochę kolorowe po zimie. Będę go mnożyć i pójdzie pod białe piwonie

Mala_Mi 23:45, 06 kwi 2016

blyxa napisał(a)
Dziękuję

A magnolie piękne Nie chciałam mieć gwiaździstej ale co zobaczę jej zdjęcie na forum to mięknie mi serce

Mi mięknie na widok wszystkiego

A to rzeczka czosnkowa .. tak się namnożyły, że obawiam się, że zamiast wielkich kul zrobią się mizeroty

Mam opowieść o szpakach, i forsycji faktycznie Maluch.. ale czasu brak.. idę spać.. jutro może napiszę, jak nie zapomnę.

I super wiadomość dnia..... moje ropuszki wróciły do kałuży .. jak się ucieszyłam jak usłyszałam rechotanie Radość jak z wizyty najlepszej koleżanki Nic ich nie rozjechało, zaskroniec nie zjadł.. wróciły.... i pięknie rechoczą sobie Miśka mi brakuje.. ale "rodzina" w komplecie Jest wiosna pełną gębą
Mala_Mi 23:51, 06 kwi 2016

Iggia napisał(a)
Ania, jak chcesz to mogę Ci przywieźć sadzonki truskawek (nie mam dużo, ale może Ci podpasują)

Aga, ja mam truskawki.. i mama ma, ale ona chce koniecznie te od Agaty. Bo sprawdzone jako tej naj, naj, naj Sorki, że odmawiam, ale sobie przypomniałam, że mama mówiła kiedyś o tych truskawkach A ja sobie przypomniałam po 2 latach????

Pielę te fiołki, a one dalej są I chyba od tego roku daje im spokój.. będe tylko rwać przy paprotkach i hostach

Mala_Mi 00:00, 07 kwi 2016

Reszcie gości dziękuje za wizytę i te kilka słów od serducha.. już uciekam, ale przypomniałam sobie, że Agata miała sprawę do mnie.. to szafirki.. i inne drobne .. niebieskiego jeszcze nie widać na foto, ale pną się do góry

iwonadm 05:13, 07 kwi 2016

Już jest szał, jak Ty to robisz. Razem z Tobą cieszę się wiosną
m_gocha 07:57, 07 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)

Czy piwonie od Pana Bylinowego zakwitną w tym roku? Zakwitną.. pierwsza piwonia cała w pąkach.. delikatnie przesadziłam z doniczki do ziemi.. ziemia dobrze się trzymała, wiec piwonia nie odczuła nawet przeprowadzki.
Ostatnia w rzędzie to nowa.. do Coral Sunset dosadziłam Pink Hawaiian Coral.
Ogród cudniasty - ale to już pisałam
Zazdroszczę (tak pozytywnie) pięknych piwonii. U nas bardzo kiepsko z zaopatrzeniem w roślinki a zwłaszcza w byliny A jak się coś pojawi to ceny wariackie za jakieś tam chucherka
Milka 14:51, 07 kwi 2016

Ten twój Pan Bylinowy naprawdę ma super te piwonie, ale masz farta z nim. Widoczki wyogladane, trawy i reszta piękna, czosnki wielkie i klon już gigant, starzeje ci się ogród