Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

13:33, 07 lip 2016
przyszłam ożanke zobaczyć podobała mi sie w zeszłym roku ...ale potem o niej jakoś zapomniałam i teraz Anda ożanke lansuje ...ze chyba sie skusze masz jakąś odmianę konkretną?

pytam u ciebie tez kolorem ozanka do fioletowej liatry spasuje sie?
Pszczelarnia 13:38, 07 lip 2016

eee_taam napisał(a)
przyszłam ożanke zobaczyć podobała mi sie w zeszłym roku ...ale potem o niej jakoś zapomniałam i teraz Anda ożanke lansuje ...ze chyba sie skusze masz jakąś odmianę konkretną?

pytam u ciebie tez kolorem ozanka do fioletowej liatry spasuje sie?

Ożanka na tym forum to: teucrium hircanicum zapodana przez Vivę.

Zakwitnie ciut wcześniej niż liatria, chyba. Ale ożanka kwitnie bardzo, bardzo długo. Kolor bardzo się spasuje - będą fiolety. Wzrost mają podobny.
13:41, 07 lip 2016
Pszczelarnia napisał(a)

Ożanka na tym forum to: teucrium hircanicum zapodana przez Vivę.

Zakwitnie ciut wcześniej niż liatria, chyba. Ale ożanka kwitnie bardzo, bardzo długo. Kolor bardzo się spasuje - będą fiolety. Wzrost mają podobny.

dzieki dobra Pszczółko
Viva ma wszystko co ładne i warte uwagi w swoim ogrodzie ale ostatnio mało jej na forum

a jak kolor sie spasuje to sobie ta ozanke fundnę
Pszczelarnia 13:42, 07 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)
[b](...)
Tym argumentem dyskusję zamykam.

(...)

Argument o korze zamknął dyskusję i dobrze, że zamknął dyskusję. Bo nie o korę mi chodziło. I chyba nie o dyskusję chodziło ale o ulżenie Twej ogrodniczej doli.

Pszczelarnia 13:51, 07 lip 2016

eee_taam napisał(a)

dzieki dobra Pszczółko
Viva ma wszystko co ładne i warte uwagi w swoim ogrodzie ale ostatnio mało jej na forum

a jak kolor sie spasuje to sobie ta ozanke fundnę

Ania, sorry, dla Justyny, żeby było obrazowo:
ożanka i liatria w zeszłym roku (2015). Ożanka w tym roku bardziej trzyma pion (nie dawałam jej żadnego kompostu).

Dorota123 13:53, 07 lip 2016

Też miałam zakupić 3 krzewy róży Comte, ale po opisach zredukowałam do 1 sztuki.
13:53, 07 lip 2016
oooo widze dzieki znalazlam odmiane Paradise Delight....chce miec jak w raju... to ta musze miec!
Karol99 14:41, 07 lip 2016

Patrzę na katalpe i ślicznie się już odbudowala po tym złamaniu. A co z pniem, zarasta jakoś to pęknięcie?
elka_ 15:06, 07 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)
Irenka, Ola, Pszczółka - nie będę ściółkować, bo zbankrutuję na korę. Jakby za płotem nie było dzikich chwastów to miałoby sens.. a tak wszytko i tak mi się posieje w korę. I z kory pielenie jest do d..y Miałam rzucić samą matę, ale i tak w tym porosną wszystkie siewki zielska.

Kupić korę to potrzeba minimum 200 worków ( innej opcji kupna u nas nie ma).. nawet okazyjnie po 10 zł to 2000zł!!!!!!!!!! Odpada...... pół z tego też odpada .. i 1/4 tez..

Tym argumentem dyskusję zamykam.

Dyskusja zamknięta, ale nieśmiało powiem, że takie newralgiczne miejsca ściółkuję skoszoną trawą co hamuje rozwój chwastów, utrzymuje wilgoć, wskutek rozkładu wzbogaca w azot
Margarete 16:46, 07 lip 2016

No to ci sie namieszało i nawaliło Anuśka...przytulam wirtualnie i pocieszam, że teraz to juz tylko lepiej moze być

U mnie liliowce w tym roku tez nie specjalnie szaleją, są owszem ale jakieś pojedyncze kwiaty, ubiegły rok był dla nich lepszy.

U mnie też od wczoraj szaro, buro, zimno, wietrznie i jesiennie trochę...ale popadało więc sie cieszę bo jednak sucha wiosna i suche lato po suchej zimie to niedobrze dla ogrodu.

Moja kroksmia - kupiona pod urokiem twojego Lucyferka ruszyła po zimie, nawet chyba sie namnożyła w porównaniu do ubiegłego roku bo kępka lisci jest wieksza.

A i z tych asterków białych płożacych od ciebie przeżył jeden ale za to jaki dorodny i duzy, na macierzankowej skarpie go przed domem mam. Jak go mam rozmnożyć ?