Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 00:06, 07 lip 2016

Basilikum napisał(a)

a ja sie zastanawiam gdzie Ty widzisz pore na rabatach u Ani hihi

Pory to w warzywniku.. ale niestety nie moim

Ten widok jest nawet OK..

Mala_Mi 00:08, 07 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Masz nazwę tej lilii? Liliowce u Ciebie ładne!!!!!!!!!

Chyba żartujesz.. jak mówisz poważnie, to chyba nauczyłam się foty robić

Tu liliowce są od biedy niezłe.. drugie to pod rynna.. ale słabe miejsce do fotek..

Upss.. i g. widać
Mala_Mi 00:13, 07 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Tak lubię taką porę roku u Ciebie na rabatach!

White Dome, dlaczego jej nie mam? nie wiem, ale ukorzenioną sadzonkę mogę ci dać

Czy kichawiec to Flore Pleno? - tak, ale w tym roku tragiczny..

Jadę do Wojsławic na liliowce, bo u siebie się na nie obraziłam dokumentnie. - też się obraziłam na swoje, 30% jest za wyciepaniem.

Masz nazwę tej lilii? Liliowce u Ciebie ładne!!!!!!!!! Lilia African Quin

Odp. powyżej..
elka_ 00:17, 07 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Skarbnica wiedzy bezużytecznej.. ... taka HPD .. niby wszytko wiem, a i tak reszta (czyli wszytko) idzie swoim torem

Fragment było o tej porze roku

I jest..

Było rok temu

Było i się zmyło.. jeden kwiatek!!!! Paskudny rok ;(

Przykro mi
Jednak zasada na O jest taka: nie martw się kiedy jedna roślina wypada masz miejsce na drugą ( jestem tutaj krótko, może coś źle zrozumiałam )

Przytulam Cię i głaszczę po mądrej główce
Mala_Mi 00:18, 07 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Ale wielkie dupsko ma! Piękna. Z 5 lat poczekam aż moje takie będą

Dzięki za Twój czas

U Ciebie będą takie szybciutko

I obrazek za kolędę

Mala_Mi 00:23, 07 lip 2016

elka_ napisał(a)

Przykro mi
Jednak zasada na O jest taka: nie martw się kiedy jedna roślina wypada masz miejsce na drugą ( jestem tutaj krótko, może coś źle zrozumiałam )

Przytulam Cię i głaszczę po mądrej główce

Ostatnio wszytko idzie jak krew z nosa... nawet ogród .. dziękuję za tego przytulaska.. nawet wirtualny się przydaje..

Idę spać nim nowy nabytek firmy (co się pozbyliśmy po 2 dniach) nie wyśle sms-a o 5.30, kolejnego o 6.... skończył dzwonić przed 24... pozom inteligencji powinien być tatuowany na czole.. i mam w nosie wszystkie parytety, równouprawnienia i inne bzdety.. IQ jest niezależne od nazewnictw, przepisów i paragrafów..

Obrazek za ... katalpa przekwita.. gdzieś to przeleciało..

Mala_Mi 00:33, 07 lip 2016

dajana napisał(a)
A u mnie ten jeden orlik od ciebie pięknie się rozrósł i zaczyna kwitnąć Zobaczę jak wygląda kiedy się rozwinie, za to róże tragedia a Werbena mnie rozśmiesza Badyl na dwa metry, a na końcu drobny kwiatuszek Ona nawet fajnie by wyglądała gdzieś w środku bo tylko kwiatek byłby widoczny czyli jej najładniejsza cześć. Wykopałam swoje floksy przy podbudowie skarpy ,leżą pod garażem i co dziwne żyją Musze je szybko wsadzić gdzieś pod lasem jako zadarniacze .Mogę podesłać ci sporo gałązek, one się szybko rozrastają .Mam różowe i fioletowe

Orlik powalony jak i jego pierwotna właścicielka.. na szczęście nam już bardziej powalonych..

Werbenę przytnij niżej, niech się zagęści... jak ma być 1 kwiatek prze miesiąc , to lepiej miesiąc bez a potem burza... kwiatów oczywiście.

Floksy się rozrosną, ale muszę przy nich pogrzebać , coś w tym miejscu się popieprzyło i nic nie rośnie. To są takie ekstra żarówiasto czerwone..

Twoje- moje serby żyją, upały je nie zmogły.. przez przypadek.. bo jest awaria nawadniania RH.. i cała woda poszła w serby.. dzień w dzień.. zamiast pod RH. Za rok kwiatów RH nie będzie, ale serby pójdą w górę jak marzenie..

Dowiedziałam sie o awarii bo pieliłam za choinkami.. 7 godzin na kolanach .. komp spitolony to chociaż ogród pod płotami sąsiadów wypielony .... a serby przytosty zieloniutkie już sa ..

7 godzin 60 metrów zapłocia.. kolana przelatują mi na drugą stronę..

elka_ 00:54, 07 lip 2016

Mala_Mi napisał(a)

Ostatnio wszytko idzie jak krew z nosa... nawet ogród .. dziękuję za tego przytulaska.. nawet wirtualny się przydaje..

No widzisz jakie cudowności masz , ja o takim drzewku to tylko marzę

Ile lat ma ta katalpa? Kupiona na pniu?
roma2 07:16, 07 lip 2016

Wysyłam Ci buziaki i idę walczyć z takim jednym z mikrym IQ. Myśli, że jest wszechwiedzący, co jeszcze bardziej utrudnia działania.
Wiatr u nas od wczoraj łeb chce urwać. Wezmę na jutro urlop i pojadę sprawdzić czy znów nie trzeba po dachu domku ogrodnika z siekierką i papiakami zapinkalać.
BasiaLT 08:04, 07 lip 2016

Idę spać nim nowy nabytek firmy (co się pozbyliśmy po 2 dniach) nie wyśle sms-a o 5.30, kolejnego o 6.... skończył dzwonić przed 24... pozom inteligencji powinien być tatuowany na czole.. i mam w nosie wszystkie parytety, równouprawnienia i inne bzdety.. IQ jest niezależne od nazewnictw, przepisów i paragrafów..

Katalpa cudna i ogromniasta. Na głupotę ludzką nie ma lekarstwa, czasami wystarczy przeczekać....a czasami nie. Wysyłam buziaki i pozdrowienia