Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

Mala_Mi 11:58, 10 sie 2016

margaretka3 napisał(a)
Aniu, jeszcze raz dziękuję za zakupy jeżówkowe i cenne dodatki Posadzone, teraz mocny deszcz je podlewa od rana. Ale 12 stopni w lecie to jednak spora przesadza...
Miło było odświeżyć widoczki z Twojego ogródka, teraz na zdjęciach wszystko takie znajome. Lubię to

To jesteś szybsza.. ja jeszcze goździków nie posadziłam... ale domyślasz się dlaczego

Gospodarka miejsca zajmuje czas... trzeba pokopać tu i tam..
margaretka3 12:05, 10 sie 2016

Tak, trzeba potańczyć z łopatą. Może po deszczu będzie to łatwiejsze. Ja miałam to szczęście, że własnie miałam rozkopaną rabatę - całą przesadzałam
Mala_Mi 12:14, 10 sie 2016

margaretka3 napisał(a)
Tak, trzeba potańczyć z łopatą. Może po deszczu będzie to łatwiejsze. Ja miałam to szczęście, że własnie miałam rozkopaną rabatę - całą przesadzałam

Czy jak posadzę na tymczasówce to wiosna mogę je przesadzić?? Do późnej jesieni nie mam szans na zrobienie czekogkolwiek w ogrodzie..
Hogata 12:27, 10 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

I dowód, że w tym roku żurawki całe... ale cholery mam w innych miejscach.. na razie mospilan, a potem wytoczę ciężkie działa.. w zeszłym roku pomogło.. wszystkie rozchodniki też rosną Jakby się DRANIE UCZYŁY GDZIE IM SZKODZI MENU..

A to ciężkie działo to co?? Też na razie stosuję mospilan, ale jak to nie wystarczy...
Konieczki 12:44, 10 sie 2016

Gratki na 400 która to już?
Niestety mamy podobne zawody i podobne spostrzeżenia trza było humanistą zostać. Ania Ty ma już piękny ogród, ją swój tworzę w bólach praca rozłożona na dwa lata. Ale dam radę.
Powodzenia
Kindzia 13:05, 10 sie 2016

Inżynierom jednak łatwiej..., mam zięcia po filologii angielskiej...

Macham Ancia, ale ziąb!!!
Basilikum 13:36, 10 sie 2016

wszyscy pisza, ze ziab i u mnie tez brrr

ja swoj tez w bolach tworze i chyba za 10 lat nie bede w takim miejscu jak Ty
margaretka3 13:45, 10 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Czy jak posadzę na tymczasówce to wiosna mogę je przesadzić?? Do późnej jesieni nie mam szans na zrobienie czekogkolwiek w ogrodzie..

Aniu, ja nawet kwitnące przesadzałam, w upał trzydziestostopniowy. Kamienne mają w nazwie, może nie bez powodu
Iwk4 13:59, 10 sie 2016

Basilikum napisał(a)
melduje, ze dzis w nocy bylam w Rzeszowie i Cie szukalam ale adresu nie mialam.
No i juz sie obudzilam

Trzeba było poszukać listonosza. Raz do Ani zaniósł list, na którym było tylko napisane "Ogród Małej Mi".

Ania, rabata trawiasta na jakiej powierzchni rośnie?
Jaki kawałek rabaty bym potrzebowała i co masz tam posadzone? Chodzi mi o ten zakątek z mini ławeczką.
Iwk4 14:10, 10 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

A ja pasuję z różami.. mam na nie nerwa.. najpierw muszę istniejącą różankę rozpierdzielić i zrobić na nowo, bo wygląda jak byle co.. i chętnie bym Bonice wymieniła na inne.. u innych są one ładne, a u mnie byle jakie.. i są za wielkie na to miejsce, cięcie niewiele daje.

Te królewny też wymagają demolki na rabacie..
I kolejna królewna, wypuściła baty łyse i długie..

Zdenerwuję się, jak mi zrobi taki numer. Ma rosnąf krzaczkiem małym. Tak nie chcę.
Bałaganiara jedna przed orkiestrę się wychyla. I jeszcze kwiaty w dół u mnie też...

Ania, ja przez cały sezon oczarowana jestem różą Aschram.
Rabatowa, zdrowiutka, cały czas ma jakieś kwiaty, długo je trzyma. Chyba ze 3 tygodnie.
Pięknie pachnie, kolor herbaciany. Moja gwiazda