Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2016

Ogród Małej Mi - sezon 2016

07:09, 19 sie 2016
Mala_Mi napisał(a)

To nowość... penstemony są kapryśne. I ja je traktuje jako jednoroczne. Zdarzało się że zimowały a potem padły raz dwa. Ja już ich nie kupuje.

tak myslałam ze to jakis wynalazek bo u nikogo nie widzialm czegos takiego .....no to sobie poobserwuje jegomościa ...az jednego kupiłam ufff

czas szybko leci .....to już roczek....miłego świętowania
AgnieszkaW 08:28, 19 sie 2016

Aniu, zaglądam do Ciebie, tu zawsze jest ciekawie i fajnie Buziaki
margaretka3 08:41, 19 sie 2016

Roczek! O matko, pędzi czas jak szalony. Choć to najsłodszy czas u dzieciaczków
W temacie penstemonów... Dostałam w tamtym roku cudnego penstemona, jesienią, już w listopadzie, gałązka mi się odłamała, zła byłam, że tak nie uważałam, bo to cenny okaz był... wetknęłam ją w ziemię. Kępa mateczna nie przezimowała, złamana wtedy gałązka dziś mi kwitnie
I tak się zastanawiam, co to za ciekawe reguły przyrodą rządzą. Podobnie zresztą było z siewkami ostróżek jednorocznych. Maleńkie, takie cztero-, pięciocentymetrowe przezimowały bez szwanku, a dorosłe oczywiście nie.
asiak 10:47, 19 sie 2016

Urocze wnuki
agata19762 11:36, 19 sie 2016

Aniu to szykuje się imprezka rodzinna dziubaski dla jubilata.
Wczoraj wytuliłam siedmiomiesięcznego Bratanka.
Słodziaki takie bobaski.

Gdzie Ty upychasz te cuda w ogrodzie się zastanawiam ???
Twoje rabaty obfite w bogactwo roślin i kolorów

Czytam o nowych demolkach. Faktycznie czas za szybko pędzi. Jesień też w tym roku jakoś wcześniej przychodzi.

Każdy zabiegany na maxa.

Buźka *:
11:51, 19 sie 2016
a z tym penstemonem przegiełam ...nawet mama mówi ze beznadziejnie ze nie przeżyje zimy ...bo ładny jest
muszę go chodzić ogladać codzień bo jak przekwitnie to juz mozemy sie nie zobaczyć
abiko 15:51, 19 sie 2016

eee_taam napisał(a)

tak myslałam ze to jakis wynalazek bo u nikogo nie widzialm czegos takiego .....no to sobie poobserwuje jegomościa ...az jednego kupiłam ufff

czas szybko leci .....to już roczek....miłego świętowania

eee_taam ja mam możesz zobaczyć.
Ładnie mi przezimował, nie choruje, trochę się rozkłada, bo jednak niski nie jest, ale mi się podoba
anna_t 16:43, 19 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Upchnęłam w nowym miejscu.. Szałwia potrzebuje jasnego miejsca, a z tym u mnie kłopot i rosła byle jak..

Tak samo białe lawendy mi się nie podobają , i może jutro wyciepię wszystkie, mam już kupioną niebieską Chyba że wyciepię małe co nieco na skalniaku i tam ja przeniosę.. zamiast tojeści. Kwitnie byle jak ale ma ładne liście i kształt.. prześpię się z problemem. Na razie dziś po nocy przesadziłam irysy miniaturowe, wyciepałam duże rozwary ze skalniaka.. zostawiłam tylko w jednym miejscu. Podkrzesałam sosnę.... serce się ściskało jak uwalałam takie piękne gałęzie.. Sosna się zemściła i mnie całą w żywicy umalowała.. Pół butli WD poszło na mycie , a włosy dalej się kleją..ciuchy do wyrzucenia.. Zemściła się na mnie w sposób wredny.

Irysy mam nadzieję, że nie posadziłam do góry nogami...bo po totalnej ciemnicy sadziłam..

jezu szkoda ze ty nie wysylasz bo ja bym wszystko co piszesz przygarnęła..
u Ciebie irysy nawet do góry nogami pewnie będą piękne
ja mam też awarie sysytemu, u mnie w tą niedziele były chrzciny i choc nienawidze swojej roboty to chetnie bym juz do niej wrociła...półtora roku w domu to jakas masakra :/ mam wrazenie ze nie mam juz duszy tylko kaszke zamiast mózgu i nerwy...
Olili 23:23, 19 sie 2016

Dawno mnie nie było. Też mam czasu jak na lekarstwo,ale jak już się pojawiam to u Ciebie lektura obowiązkowa.
Mala_Mi 00:16, 20 sie 2016

Olili napisał(a)
Dawno mnie nie było. Też mam czasu jak na lekarstwo,ale jak już się pojawiam to u Ciebie lektura obowiązkowa.

Iza u mnie nic ciekawego i nic nowego..

Nowe jeżówki .. ale już zgubiłam nazwę