Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

zoja 12:28, 27 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Ale się zagęściło przez ten miesiąc

Moje Anabelki wyglądają tak samo. Najchętniej już bym ścięła co uschnięte

w zeszłym roku ścięłam i potem było łyso - wolę te piegi
zoja 12:31, 27 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
Te twoje Anabelki są imponujące. To nic że troszkę je słońce podpala.
Sporo masz lilii tygrysich. Tak ci się rozmnozyly ??

nawet piegowate lubię
tygrysie - smolinosy od Teściowej - sadziłam 3 sezony temu - rozmnażają się chyba i przez te czarne cebulki, bo wokoło morze małych W tym roku na jesienie planuję ich przenoszenie i rozsadzenie także w inne miejsca ogródka
zoja 13:05, 27 lip 2018

Wczoraj poszłam ustawiać w nocy zraszacz do podlewania na rabacie łukowej. Było już dawno po godzinie 22.00, sąsiedzi wyjątkowo nie siedzieli po nocy w basenie ogrodowym.

Stanęłam na środku ścieżki-trawnika i patrząc w ciemnościach na jasne kwiaty hortensji bukietowych poczułam się szczęśliwa. Ulotna chwila poczucia piękna i dumy, że się do niego przyczyniłam.

Wiecie, taka chwila samotności w kosmosie

A gdy już o samotności...
...wczoraj minęło 21 lat od momentu gdy zmarł mój Tata - nie lubię dni gdy poczucie samotności jest dominujące i determinuje myśli.
W ogóle chyba nie lubię lipca za te wszystkie czarne myśli o stratach... w tym czasie właśnie najbardziej potrzebuję ogródka i wtedy ma moją większą uwagą.
Alicja169 15:41, 27 lip 2018

To nostalgiczne wyznanie Zoju, takie smutne a zarazem piękne, bo przecież nam - Ogrodowiczanom - wyznałaś o swoim szczęściu
Potwierdzam : Ogród Daje Poczucie Szczęśliwości
zoja 17:34, 27 lip 2018

Alicjo -->

Hortki za dnia:

Obcinany wiosna powojnik Jan Paweł II zakwitl

Piękny jest
zoja 19:24, 27 lip 2018

Zaczelam ogarniac tutaj

Rosna tutaj hortensje unique i pink lady i rozchodniki briliant. W zeszlym roku rosly tutaj rudbekie cherrybrand, jezowki, szalwie - wymarzly wiosna i stracilam do tego miejsca serce...
Co prawda pozostaly jeszcze floksy i odetka a takze posadzilam mieczyki.... ale nie posoba mi aie w tym roku. Proboju rozgryxc co tam dosadzic zeby po pierwsze nie zmarzlo a po drugie bylo efektowne.
Nowalijka 06:22, 28 lip 2018

zoja napisał(a)
Wczoraj poszłam ustawiać w nocy zraszacz do podlewania na rabacie łukowej. Było już dawno po godzinie 22.00, sąsiedzi wyjątkowo nie siedzieli po nocy w basenie ogrodowym.

Stanęłam na środku ścieżki-trawnika i patrząc w ciemnościach na jasne kwiaty hortensji bukietowych poczułam się szczęśliwa. Ulotna chwila poczucia piękna i dumy, że się do niego przyczyniłam.

Wiecie, taka chwila samotności w kosmosie

A gdy już o samotności...
...wczoraj minęło 21 lat od momentu gdy zmarł mój Tata - nie lubię dni gdy poczucie samotności jest dominujące i determinuje myśli.
W ogóle chyba nie lubię lipca za te wszystkie czarne myśli o stratach... w tym czasie właśnie najbardziej potrzebuję ogródka i wtedy ma moją większą uwagą.

, niby piękny miesiąc, czekamy na niego z utęsknieniem a jednak potrafi przynieść smutek, ból i rozczarowanie. Są rzeczy na które wpływu nie mamy i są nieszczęścia przy których wbrew powiedzeniu,czas ran nie leczy.
Głowa do góry, zaraz będzie sierpień. Dobrze że masz ten wspaniały ogród - Twój mały kosmos., Twoją wielką dumę.
zoja 09:56, 28 lip 2018

Elu -->

Dlatego teraz ciesza mnie biale kwiaty.
Wlasnie zakwitla ketmia
zoja 09:58, 28 lip 2018

JP2
zoja 10:01, 28 lip 2018

Petunia, hortensja unique, jezowka alba...
Postanowilam odpoczac od hybrydy... Czuje sie gola