Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

patrycja 20:35, 04 wrz 2017

No nie wiem czy przekonać się do tej werbeny Jedni ją lubią inni przeklinają. No nie wiem hmm..
Mirka 20:43, 04 wrz 2017

patrycja napisał(a)
No nie wiem czy przekonać się do tej werbeny Jedni ją lubią inni przeklinają. No nie wiem hmm..
Ja ją uwielbiam☺Wysiała mi się w warzywniaku tam ziemia lepsza a werbeną ogromna urosła. U mnie ma dożywocie hehe☺
mrokasia 20:44, 04 wrz 2017

patrycja napisał(a)

Mam to samo .
I chodzę koło niej i chodzę i wciąż nie kupuję...
aga_podlasie 21:50, 04 wrz 2017

zoja napisał(a)
Elu mam tak samo - chorobę przerwacania stron
Agnieszko białą kupiłam - tylko taka była kupiłam przez zdjęcia u Ciebie

Super, bedziesz zadowolona
Na żywo robi jeszcze większe wrażenie
Kawa 08:58, 05 wrz 2017

Zojka fakycznie jesień
u mnie to już w ogóle to odczuwam
brrrr

begonie uwielbiam - o dziwo , bo kiedyś za nimi nie przepadałam
zoja 10:32, 05 wrz 2017

Zana napisał(a)

Przepiękna ta hortensja. Już wcześniej zwróciłam na nią uwagę, jak jeszcze była całkiem biała, tworzy cudny bukiet kwiatów. Niesamowicie jest wysoka! A przynajmniej na zdjęciu tak wygląda.

Ja z cebulami nie czekam do października, zawsze sadzę większość w okolicach połowy września, nawet jak jest ciepło, a właściwie przede wszystkim jak jest ciepło. Potem w zimnicy ani mi się śni grzebać się z sadzeniem. Dosadzam co najwyżej jakieś resztki, których nie zdążę wcześniej. I nigdy nie miałam żadnych problemów z cebulowymi, wychodzą z ziemi tak jak u innych, kwitną przepisowo.
A werbena to Ci się na rabacie sama wysieje w takich ilościach, że będziesz jeszcze ją przeklinać

to Phantom i ma ze 2 metry
skoro tak piszesz, to jak będzie pogoda i znajdę chwilę tez posadzę dzękuję
co Ty? ja przeklinać werbenę? niemożliwe!
zoja 10:37, 05 wrz 2017

Aurelllia napisał(a)
Oj Zojka będziesz miała jej więcej i więcej i więcej - taka wieść chodzi po ogrodowisku, bo podobno jak chwast na wiosnę wyłazi wszędzie i fajnie bo przy takiej pogodzie jest nie do pokonania i dzielnie ozdabia ogród

takie chwasty to ja mogę mieć
Zana 10:43, 05 wrz 2017

Nie pamiętam czy to było w ubiegłym roku, czy dwa lata temu, ale dziewczyny czekały z sadzeniem cebulowych bo teoretycznie jeszcze za ciepło było. U mnie już były dawno posadzone, sama zaczęłam się trochę martwić, że może faktycznie za ciepło. Ale wiosną było wszystko ok. Tak więc nadal nie mam zamiaru czekać na ochłodzenie, żeby cebule sadzić. Planuję posadzić w weekend za niecałe dwa tygodnie, oby tylko pogoda dopisała.
zoja 10:45, 05 wrz 2017

patrycja napisał(a)

i na Ciebie przyjdzie czas
zoja 10:45, 05 wrz 2017

Mirka napisał(a)
Ja ją uwielbiam☺Wysiała mi się w warzywniaku tam ziemia lepsza a werbeną ogromna urosła. U mnie ma dożywocie hehe☺

u mnie też mile widziana na dożywociu