Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa

Margarete 23:13, 09 maj 2016

O rany ale literówki....ale piszę z telefonu...sorry
Luteczka 23:22, 09 maj 2016

Dzięki Reniu, no ty też pracuś jesteś
A eM zaczyna się wkręcać w ogród, ogląda rośliny, czasem nawet podgląda forum chociaż po Muratorze to ma dosyć, ha ha ha
W weekend stwierdził że nasz warzywnik źle wygląda na tle działki sąsiada i trzeba tam lepszy płot postawić żeby nie było widać całego bałaganu po sąsiedzku. Jutro fachowcy postawią kilka przęseł.
Ja cała zmartwiona żeby mi warzywnika nie zadeptali, szczególnie słoneczników zasianych właśnie przy płocie. Mój eM zapowiedział fachowcom że mają uważać bo to oczko w głowie żonki i jak coś zadepczą lub połamią to będą się przed żoną tłumaczyli. A ja się zastanawiałam co oni dzisiaj rano tak na mnie dziwnie patrzyli
Luteczka 23:26, 09 maj 2016

Margarete napisał(a)
No to ja już wiem wszystko....Agata za te grujeczniki pijesz kawkę pod żaglem, zapiając pigwówką, z widokiem na amnoagawę i okno z bramkami (śliczniusie) i zsgrzając szczypiorkuem z rzodkiewką z wsrzywnika...taką mam wizję.....może i ja się tam załapię, powiszę na płocie i pozaglądam...

Buziak Ewka, coraz ładniej u ciebie

Agatko, Małgosiu zapraszam serdecznie
Szczególnie fajnie jest jak już basen rozstawiony i słoneczko grzeje. Dlatego w tym roku urlop w domku
Buziaczki Małgosiu
AgataP 10:28, 10 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Powojniki w pąkach

Ewuś jakie masz powojniki? U mnie wypadła róża z tylnego szeregu więc kupiłam sobie w to miejsce powojnki Polish Spirit liczę że tam się zadomowi W tym roku jeszcze pergoli nie dostanie ale może w przyszłym razem z różami
AgataP 10:31, 10 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Moje bratki na okienku

Peonie wystrzeliły, muszę im zrobić podpórki

A pnąca róża nie przetrwała zimy, padła
Ale za to w tym miejscu chcę posadzić milin albo wiciokrzew

Jak chcesz to upoluję milin u siebie, robi mi rozłogi więc można odkopać by było A wiciokrzew możesz ciachnąć u mnie łodyżki, powinny się ukorzenić.
No chyba że potrzebujesz konkretnej odmiany, bo ja swoich nie znam. Milin jest taki

AgataP 10:32, 10 maj 2016

Margarete napisał(a)
No to ja już wiem wszystko....Agata za te grujeczniki pijesz kawkę pod żaglem, zapiając pigwówką, z widokiem na amnoagawę i okno z bramkami (śliczniusie) i zsgrzając szczypiorkuem z rzodkiewką z wsrzywnika...taką mam wizję.....może i ja się tam załapię, powiszę na płocie i pozaglądam...

Buziak Ewka, coraz ładniej u ciebie

Ja Cię pierdzielę Małgośka to mnie rozgryzłaś hahahahaha
AgataP 10:34, 10 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Dzięki Reniu, no ty też pracuś jesteś
A eM zaczyna się wkręcać w ogród, ogląda rośliny, czasem nawet podgląda forum chociaż po Muratorze to ma dosyć, ha ha ha
W weekend stwierdził że nasz warzywnik źle wygląda na tle działki sąsiada i trzeba tam lepszy płot postawić żeby nie było widać całego bałaganu po sąsiedzku. Jutro fachowcy postawią kilka przęseł.
Ja cała zmartwiona żeby mi warzywnika nie zadeptali, szczególnie słoneczników zasianych właśnie przy płocie. Mój eM zapowiedział fachowcom że mają uważać bo to oczko w głowie żonki i jak coś zadepczą lub połamią to będą się przed żoną tłumaczyli. A ja się zastanawiałam co oni dzisiaj rano tak na mnie dziwnie patrzyli

kochana poczekaj jeszcze trochę, mój odróżniał tylko co jest trawnikiem a co rabatą kropka, teraz to nawet wie jak wygląda ostrokrzew i zauważył że kwitnie, normalnie oczy wybałuszyłam
AgataP 10:35, 10 maj 2016

Luteczka napisał(a)

Agatko, Małgosiu zapraszam serdecznie
Szczególnie fajnie jest jak już basen rozstawiony i słoneczko grzeje. Dlatego w tym roku urlop w domku
Buziaczki Małgosiu

no basenik to brzmi nieźle, polecam do tego nowość z oferty Lecha - lech ice mojito mhmmm
Luteczka 23:50, 10 maj 2016

O kurcze Agata będzie się działo

Jeśli możesz to z milina chętnie skorzystam
A jeśli chodzi o powojniki to nazw nie znam - era przedogrodowiskowa

Ostatnio się śmiałyśmy że nasi mężowie poszerzają swój słownik przy nas
Wiedzą co to rabata, przedogródek,przedpłocie, zapłocie, kanciki itp.

anbu 07:33, 11 maj 2016

Podziwiam Was dziewczyny z tym Milinem. On bardzo ekspansywny jest :/ i ciężko go potem wytępić :/