Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa

anbu 22:07, 14 maj 2016

Super działasz Luteczko. Płot to podstawa A deszczu zazdraszam u nas troszkę rano postraszyło a potem wyszło słonko i wiatr zaczął szaleć :/
Luteczka 00:33, 15 maj 2016

Aniu, u nas cały dzień lało z przerwami na mżawkę. Normalnie byłabym wściekła że weekend i leje. Ale jak posadzilam tyle roślinek to lepiej niech pada deszcz niż żar z nieba
AnnaCh 00:46, 15 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Aniu, u nas cały dzień lało z przerwami na mżawkę. Normalnie byłabym wściekła że weekend i leje. Ale jak posadzilam tyle roślinek to lepiej niech pada deszcz niż żar z nieba
U mnie podobnie, lało i lało, raz to nawet grad padał, tyle co moją stipę wsadziłam
Ewciu płoty masz, to teraz roślinki
Luteczka 00:55, 15 maj 2016

Aniu, te płoty to długość coś ok 170m z każdej strony. Szerokość działki to 19.
Także w tym roku to tylko przedogródek i część przy tarasie zrobimy na tip top oczywiście jak finanse pozwolą i na tej nowej siatce szmaragdy we wrześniu posadzimy. Cały czas się boję że i tak się nie wyrobię. Chyba z tydzień urlopu w maju muszę wziąć.
A i tak pewnie nie damy rady doprowadzić do ładu trawnika.
Ale wychodzę z założenia że nie ma co go ruszać dopóki nie mam określonych wszystkich rabat bo nie będę go potem zdzierać przecież
Margarete 04:07, 15 maj 2016

Duży ogród to duże inwestycje...wiadomo że nie od razu uda ci się zapłnić roślinami, no i dużo pracy....ale krok po kroku dacie radę
Już masz fragmenty zrobione. A trawnikiem się nie stresuj. Ja mam ogród już któryś sezon a trawnik wciąż nie może doczekać się porządnej renowacji...ciągle coś innego angażuje mój czas i kasę...
Luteczka 09:31, 15 maj 2016

No dokładnie Małgosiu, ciągle jest coś innego ważniejszego.
Teraz na pierwszy plan wysuwa się nawadnianie bo już mam dosyć latania z wężem i zraszaczem codziennie przez 1,5 godziny . Przy czym zaznaczam że podlewam tylko nowo posadzone roślinki
Luteczka 10:37, 15 maj 2016

Wyszłam na chwilę na ogród zobaczyć jak się mają pomidorki.
Pogoda okropna, niby na termometrze 12 stopni ale zimno i dmucha tak, że boję się o drzewa które nie dostały podpórek, nieźle je wygina. A dwa pomidorki chyba nie przeżyją tej pogody, jakieś takie oklapnięte
AnnaCh 10:43, 15 maj 2016

Spokojnie, po kawałku
Jakbyś widziała u mnie jak jest w niektórych miejscach, których nie pokazuję, bo aż wstyd Po prostu ani fizycznie, ani finansowo też nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego od razu. Po kolei kawałkami też się zrobi
anna_t 11:01, 15 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Nareszcie jestem odgrodzona od sąsiadów

Kotusie były mocno zaskoczone że nie można przejść na działkę obok

A taki nowy kawałek płotu mamy przy warzywniku

byłam u ciebie ale nie zauważyłam że tam siatki nie było

o niebo lepiej z tym płotem przy warzywniku tylko według mnie płyty powinny byc takie same po obu stronach
Luteczka 15:36, 15 maj 2016

Też bym tak chciała ale to kontynuacja płotu sąsiada który był postawiony 6 lat temu, tylko dla naszych wrażeń estetycznych za krótki, i nie miałam nic do powiedzenia jeśli chodzi o jego wygląd.
W sumie cieszyłam się że nie muszę oglądać drewnianego kibelka, kurnika i całego bałaganu sąsiada , nawet zapachy jakby mniej zalatują.

nie będę teraz kładła swoich płyt żeby wyglądało tak samo jak po drugiej stronie bo to duże koszty a sąsiedzi z obydwu stron nie chcieli się dołożyć do płotu