Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Bogdzia 21:34, 23 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Nie bardzo na słonko możemy liczyć, bo w prognozach widzę chmury z deszczem, Mam nadzieję, że poleje późnym wieczorem.
Będzie również jakiś kiermasz ogrodniczy, może się co ustrzeli?

Dziś, dzięki podpowiedzi Bogusi z zacienionej ustrzeliłam montankę - malusia, ale mam nadzieję, że rosnąć będzie. Już nawet jeden kwiatek ma.

Sadzenie w tygodniu.

A ja kupiłam montankę .Deszcz roslinkom potrzebny gorzej z przymrozkami .
hanka_andrus 21:54, 23 kwi 2016

Kasiek napisał(a)
Haniu slicznie dziekuje za nazwe, chodzi o przywrotnika alpejskiego, no ale piekny jest Bede go u siebie szukac , mus miec

A ja mu nawet fotki nie zrobiłam jeszcze. Mus się poprawić! W tygodniu.
Kasiek 22:24, 23 kwi 2016

No wlasnie Chyba chcialas go ukryc przed nami, a on taki piekny jest Szybciutko sie pochwal
hanka_andrus 23:51, 23 kwi 2016

Lepiej opowiem jego historię.

Krótko jak nastałam na O. dostałam od Basi K. Przywrotnika, kilka sadzonek małych Posadziłam między róże, pięknie się rozrósł! Aż za pięknie! głuszył mi róże. Dostał eksmisję w inny teren.
Potem jakoś idąc działkową alejką zobaczyłam inny rodzaj przywrotnika, za siatką w ogródku. Długo mu się przyglądałam, i doszłam do wniosku: ten będzie dobry przy różach. Ale trafić na właścicielkę jednak nie mogłam, mijałyśmy się, a tymczasem z mojej strony na ścieżce zobaczyłam pod stopami siewki, z tego właśnie upragnionego! No to następnym kursem, zaopatrzona w widełki i pojemniczek poszłam z tej twardziny udeptanej wykuwać mojego nowego przywrotnika.

I takim cudem go mam! U mnie już się trochę rozrósł, ale nie na tyle, żeby był mocno widoczny. I nie pozwalałam mu się wysiewać, Zaraz po przekwitnięciu ścinałam kwiatostany. W to lato tez pójdę pod działkę sąsiadki, może jeszcze kilka siewek znajdę? Od przybytku głowa nie boli,
barbara_kraj... 00:18, 24 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Lepiej opowiem jego historię.(...)

No to następnym kursem, zaopatrzona w widełki i pojemniczek poszłam z tej twardziny udeptanej wykuwać mojego nowego przywrotnika.

I takim cudem go mam!

A ja dzięki Twojemu sokolemu wzrokowi i wyjątkowej hojności.

I dziwiłam się, że do tej pory nie pokazałaś tej piękności.
hanka_andrus 05:58, 24 kwi 2016

Basiu, poprawię się w tygodniu!

Moje jeżówki /od Małej Mi/ w takim stadium

violka171 06:14, 24 kwi 2016

Dziekuje wszystkim spotkanie na pewno będzie udane ,nie bede wymieniać co bym nikogo nie ominęla u nas słoneczko wynurza sie juz, niebo czysciutkie-moze i dopisze pogoda ach
hanka_andrus 18:26, 24 kwi 2016

Pogoda dopisała, w powrotnej drodze nas śnieżyca z gradem złapała!
Ale po kilku kilometrach poszła w inna stronę.
Spotkanie było takie, że bez przerwy śmiały nam się buziaki.
Gadałyśmy jak najęte, jakbyśmy się znały przed niejednym świętem.
Recenzje rymowaną zrobię, jak co nieco ułożę sobie. Tymczasem odsyłam do Violi na działeczkę, dziękując jej za przemiłą wycieczkę.

bogumila 18:37, 24 kwi 2016

Haniu...cieszę się,że dostałaś Montankę.Sadzonki mikrusie,mam nadzieję,że ruszą bo dobrze ukorzenione.Moje wsadzone,przykryłam tradycyjnie butelką bez dna,bo zimno...dzisiaj padał śnieg i grad.
Twoje przywrotniki to prawdziwe rarytaski...wcześniej podziwiałam je u Basi.
gobasia 18:43, 24 kwi 2016

Haniu ,cieszę się razem z Tobą z udanej wycieczki
Pozdrawiam