Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Milka 10:39, 25 kwi 2016

Spacer to też ruch
katel 11:08, 25 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Pogoda dopisała, w powrotnej drodze nas śnieżyca z gradem złapała!
Ale po kilku kilometrach poszła w inna stronę.
Spotkanie było takie, że bez przerwy śmiały nam się buziaki.
Gadałyśmy jak najęte, jakbyśmy się znały przed niejednym świętem.
Recenzje rymowaną zrobię, jak co nieco ułożę sobie. Tymczasem odsyłam do Violi na działeczkę, dziękując jej za przemiłą wycieczkę.

Piękną fotkę macie, nie ma to jak ogrodowiskowe spotkania i pogaduchy o roślinkach. W lubelskim też spotkanko w niedzielę miałyśmy, ja pierwszy raz byłam ale na pewno nie ostatni .
hanka_andrus 11:38, 25 kwi 2016

Ja mam miłe wspomnienie pięknego miejsca na ogrodowej górze! Wspomnienie o miłych ludziach, którzy si ę nie gniewają, jak ja od drzwi po imieniu się zwracałam.
No i wspomnienie innego upływu czasu niż mam na co dzień. Oby takich spotkań było więcej.
Teraz muszę wymyślić plan na kolejną wycieczkę.
Hana75 11:54, 25 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Violetko, ja myślę, że to nie tyle zmęczenie ile działalność zimnego wiatru! Miałam dziś do ogrodu kulać się, ale zdryfowałam!
A i pies namawia na dłuższe wyjście. Będzie więc dzień spacerowy, na pocztę i w okolice - w sumie około 3 km, też dziś sobie przyspałam.

Haniu "przyspałaś" - a pierwszy dzisiejszy Twój wpis jest o 5.56
To której wstajesz tak normalnie? Ja chodzę do pracy na 8.00 i każda poranna minuta przeznaczona na spanie jest cenna Ostatnio tak mnie przygotowania do remontu wykańczają, że śpię po pięć godzin i w południe oczy mi się same zamykają.
Miłego tygodnia
violka171 12:30, 25 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
Ponoć na zakwasy najlepsza jest kolejna praca, ale jak mi się nie chce, to na siłę się nie zmuszam. Jest tyle innych czynności, które można wykonać bez bólu mięśni. Ja idę na spacerek! Słońce w prześwicie między chmurami, a i wiatr jakby zmienił kierunek. Miłego dnia wszystkim zaglądającym!

nie nie,żadnej pracy dziś,dziś się byczę jedynie pomidorki wysieję na rozsady profilaktycznie,co by mi nie padły te co juz mam
Robertop 20:58, 25 kwi 2016

Haniu, poczytałem i pooglądałem... Spotkania sa bardzo fajne... U nas w łódzkim tez dużo spotkań juz odbytych i dużo planowanych... Pozdrawiam.
Basilikum 21:11, 25 kwi 2016

hanusiu macham lapka zmeczona
hanka_andrus 21:11, 25 kwi 2016

Robercie, Wy jesteście młodzi, to Wam łatwiej się skrzyknąć, ja już n za takie ekspresowe wyjazdy nie bardzo się nadaję, korzystam kiedy w miarę z wyprzedzeniem znam termin. Oglądałam Wasze s;potkanie w Rogowie, i inne na bieżąco. No i ze środka Polski wszędzie blisko!
zbigniew_gazda 21:38, 25 kwi 2016

Bardzo ogrodniczki zbliżyć może
wspólne spotkanie na dworze.
Pogaduchy latami się pamięta
i buźki radosne, uśmiechnięte.

Na spotkaniu różne są tematy
od dzieci, wnuków aż po łopaty.
Choćby kilka godzin trajkotały
połowę powiedzieć zapomniały.

boguslaw_grz... 22:27, 25 kwi 2016

Pozdrowienia encyklopedio ogrodnicza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies