Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

violka171 12:09, 06 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)

Chyba Wam tuneliku nie zwiało? Wiatr ma być na morzu powyżej 10-tki. I to ten najgorszy północny. Przewiduje się cofkę wody w korytach rzek pomorskich i mogą być powodzie szczególnie na Żuławach.
Ja jutro zostaję w domu. mojego ogródka może nie wydmucha z kretesem.

wczoraj w tempie swiatła zwijalismy,a tak wiało niemiłosiernie ze ech
dzis tez paskudna pogoda
hanka_andrus 18:32, 06 paź 2016

boguslaw_r_ napisał(a)
Witaj Haneczko pięknie u ciebie,
Kozaków u mnie mało zawsze było bardzo dużo kani, maślaków nie do przejedzenia ale były, wychodziłem za ogrodzenie po 30 minutach pełny kosz, w tym roku znalazłem tylko 2 szt. wiosną kilkanaście prawdziwków 2 zdrowe, dalej w lesie zdarzały się podgrzybki, zawsze duża ilość grzybiarzy jak się szuka to na zapasy zimowe starczało, ten rok jest wyjątkowo suchy,
kurki jadłem jeden raz
owoców czeremchy było sporo naleweczka się robi,
Pozdrawiam serdecznie.

W tym roku i ja nie nacieszyłam się lasem. B hyłam dwa razy, jeden raz w sierpniu z sukcesem pełen kosz kozaków i podgrzybka i kurek. a we wrześniu we trójkę ledwie koszyk jeden napełniliśmy, Mam w planie na późne grzybobranie jak słońce się pokaże za tydzień, ale efektów raczej się nie spodziewam. Pozdrawiam.
hanka_andrus 18:36, 06 paź 2016

violka171 napisał(a)

wczoraj w tempie swiatła zwijalismy,a tak wiało niemiłosiernie ze ech
dzis tez paskudna pogoda

Dobrze, że zdążyliście zwinąć, U mnie taka sama pogoda, ale ja dziś się przemogłam i 4 godziny pracy zaliczyłam. Sprzątnęłam pół rabaty piwoniowej i ścieżkę przy niej. Posadziłam kilka jeżówek, i kurs na wysypisko zaliczyłam, Coraz jaśniej w ogrodzie. POwoli wykopuję dalie. Na razie schną w szklarni, jak piach obeschnie zabirę do domu za tydzień.

boguslaw_grz... 20:07, 06 paź 2016

Haniu zjezdzam z reichu szukam rodziny adopcyjnej dla mojej draceny,ok 2.2m
violka171 20:16, 06 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)

Dobrze, że zdążyliście zwinąć, U mnie taka sama pogoda, ale ja dziś się przemogłam i 4 godziny pracy zaliczyłam. Sprzątnęłam pół rabaty piwoniowej i ścieżkę przy niej. Posadziłam kilka jeżówek, i kurs na wysypisko zaliczyłam, Coraz jaśniej w ogrodzie. POwoli wykopuję dalie. Na razie schną w szklarni, jak piach obeschnie zabirę do domu za tydzień.

aż tyle zrobiłaś w tą paskudna aure !!!!!!!!!!osz Ty pracusiu
a ja się zawzięłam z kokardami i..... skończyłam ach
czekam na lepsza pogodę i wybędę do ogrodu czosnek posadzić
hanka_andrus 20:32, 06 paź 2016

boguslaw_grzybowski napisał(a)

Bogusiu, ja się nie piszę, Moje mieszkanie malutkie i ja po drabinach już nie chodzę, A liście co jakiś czs trzeba umyć. Do jakiejś instytucji ją trzeba zaoferować. Do zoo, albo palmiarni.

Pod groźbą pistoletu nawet ją nie zaadoptuję.
hanka_andrus 20:39, 06 paź 2016

violka171 napisał(a)

aż tyle zrobiłaś w tą paskudna aure !!!!!!!!!!osz Ty pracusiu
a ja się zawzięłam z kokardami i..... skończyłam ach
czekam na lepsza pogodę i wybędę do ogrodu czosnek posadzić

Też jeszcze czosnku nie posadziłam, ale ten przegapiony w czerwcu właśnie wypuścił łodygi na 20 cm. Ostatnim rzutem pozbieram i będzie świeżutki do kanapek.

Trochę już zaczęłam panikować. Bo zapowiadają noce na zaledwie +3 C. A wtedy to już prawie pozamiatane, Jeszcze mi 5 dni na ogarnięcie potrzeba. I jeden na sadzenie tulipkó i wykopanie dalii. A potem to już tylko kopczykowanie. I maliny muszę wyciąć i oskrobać, oj, jest jeszczde roboty.
A teraz przerwa ogrodowa do poniedziałku.

violka171 20:39, 06 paź 2016

boguslaw_grzybowski napisał(a)

HA HA PADŁAM ,mogłeś się postarać o lepszą otoczkę niż "pizdolet"
violka171 20:46, 06 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)

Też jeszcze czosnku nie posadziłam, ale ten przegapiony w czerwcu właśnie wypuścił łodygi na 20 cm. Ostatnim rzutem pozbieram i będzie świeżutki do kanapek.

Trochę już zaczęłam panikować. Bo zapowiadają noce na zaledwie +3 C. A wtedy to już prawie pozamiatane, Jeszcze mi 5 dni na ogarnięcie potrzeba. I jeden na sadzenie tulipkó i wykopanie dalii. A potem to już tylko kopczykowanie. I maliny muszę wyciąć i oskrobać, oj, jest jeszczde roboty.
A teraz przerwa ogrodowa do poniedziałku.

że co !!!!!!nie strasz mnie Haniu przymrozkami ja czosnku nie sadziłam w czerwcu ajć jakoś mi uciekło w tym wszystkim
jeju ja tyle jeszcze do zrobienia mam w ogrodzie
jak nie zdążysz oskrobać malin,zabierz do domku gołe patyki i tam zrób-jedno z głowy
ale że tulipków nie posadziłaś!!!!!no nie !!!!!miałaś 3-go sadzić osz Ty
hanka_andrus 20:52, 06 paź 2016

Jeszcze grządki nie gotowe. To i sadzenia nie ma. Ale już niedługo i tulipanki wylądują na swoje miejsce. Może nawet za kolejnym pobytem. Stale teraz mokro, nie chce się w błocie mazać. Choć 1000 sztuk u mnie nie ma no może z tego 10 %