Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 11:27, 10 maj 2020

Są trochę większe od mszycy, jak jakieś kuleczki wyglądają. I co teraz, robić oprysk?
czy to nie misecznik, bo ten szkodliwy bardzo.
Gosialuk 12:08, 10 maj 2020

Witaj Irenko
Obejrzałam wizytówkę i nasz piękny bujny ogród pełen kwiecia. Jak bym zaczeła wymieniać co mi się podoba, to byłaby długa lista. Aż trudno sobie wyobrazić ogrom pracy, w wyniku którego powstała taka oaza zieleni. Podziwiam i będę zaglądać, by czerpać z Twojego doświadczenia.
Anda 12:18, 10 maj 2020

Milka napisał(a)
Są trochę większe od mszycy, jak jakieś kuleczki wyglądają. I co teraz, robić oprysk?

Mogłabyś zrobić zbliżenie?
Bo miałam właśnie takie podobne na różach i to były zżerane od środka mszyce. Niczym nie pryskałam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Joku 12:31, 10 maj 2020

Irenko przyszłam podziękować za odwiedziny u mnie i przydatne rady doświadczonej ogrodniczki. Przyznaję się że bywam u ciebie niekiedy incognito ale zazwyczaj nie nadążam za tempem twojego wątku. Na ostatnich stronach zauroczył mnie zakątek z powojnikiem montana uciekającym na dach i opowieść o psach chcących mieć swoje budy w pobliżu a nie rozstrzelone gdzieś po ogrodzie .
Posiadaczka psa i dwóch kotów
Kasia73 13:18, 10 maj 2020

Twoja pervoska ogromna aż sobie zdjęcie powiększyłam moja dopiero ruszyła no ale ja swoje posadziłam koło tuj I tam za sucho. Mam kilka mikro siewek czy to dobra pora żeby je przenieść?
Miłej niedzieli!
Anda 13:27, 10 maj 2020

Milka napisał(a)

Irenko, znalazłam ich nazwę, to Ichneumonidae, takie owady trochę podobne do osy. Składają jaja w mszycach.

https://www.gartenfreunde.de/images/195/parasitierte-blattlaus.jpg?1474275168

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 14:34, 10 maj 2020

Anda napisał(a)

Irenko, znalazłam ich nazwę, to Ichneumonidae, takie owady trochę podobne do osy. Składają jaja w mszycach.

https://www.gartenfreunde.de/images/195/parasitierte-blattlaus.jpg?1474275168

Ewuś było o tych naturalnych wrogach mszyc w GW, ale pokazywali innego owada,
z wyglądu wygląda jak królowa mrówek ze skrzydełkami.
Urszulla 14:36, 10 maj 2020

Milka napisał(a)

Co jakiś czas pokażę, powiedzmy, co miesiąc, dla dokładnego zobrazowania.

A nas czeka tu wycinka i rozwalanie. Druga buda jest w innym miejscu i Misia nie chce do niej iść.
Musimy ją dać obok Leosia budy, zatem wycinamy tę tuję w środku, ten najcieńszy pień, hortka anabelle Red nie wiem gdzie pójdzie, tulipany upcham gdzieś, gorzej z metalowym płotkiem, jak zabezpieczyć, bo inaczej psy mi okropnie niszczą. On ma 1,5 metra i łączy się go takimi szpikulcami, po wstawieniu budy, płotek za długi...

a hortensję dam do donicy, na miejsce cisa, który mąż załatwił na amen

Przy jednej zmianie pięć innych idzie w parze. Zachwyciłam się przy okazji różowym zakątkiem
Śledzę Twoje nasadzenia. Oregano fajne. Ja też wsadziłam sadzonki z warzywnika na rabatę...tylko nie wiem czego. Ale zadarnia kępowo i ma fajny kolorek jaskrawy i na słońcu lubi być. A u Ciebie oregano w cieniu?
Agania 14:39, 10 maj 2020

Irenko fajne nożyce, a gdzie kupiłaś dasz namiar jeśli internetowo?
Kuklika jak podzielę to Ci napiszę i wyślę
Anda 15:33, 10 maj 2020

Agania napisał(a)

Ewuś było o tych naturalnych wrogach mszyc w GW, ale pokazywali innego owada,
z wyglądu wygląda jak królowa mrówek ze skrzydełkami.

Aganiu, jak wrzucisz w Go..la hasło Ichneumonidae i klikniesz na zdjęcia, to pokaże więcej zdjęć owadów z tej rodziny Zobacz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies