Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

ElzbietaFranka 23:29, 10 maj 2020

Milka napisał(a)

Obejrzałam, co pokazujesz, te u mnie to na razie kulki. No i powiem ci, że odkąd to jest, liście u róży strasznie żółkną, chyba to jednak szkodnik.

Miluś przejrzałam sporo odnośnie tego szkodnika ale raz ktoś też pokazywał takiego szkodnika na forum i pytał co to jest. Nikt nie potrafił odpowiedzieć.
Ten twój jakiś opuchnięty. W przybliżeniu podobny do mszycy tylko okrągły może to jakieś stadium mszycy zwyrodnienie.

U mnie plaga mszycy wszędzie na rozach, hortensji pnącej, dzikim bzie, kalina nawet miałam na sośnie. Kolor od zielonych do czarnych szczupłe, grube. Czegoś takiego nigdy nie miala. Wychodzi bezmrozna zima.
Już się trochę wygrzebałam z robota to znowu opryski. Jutro kupię suchego wrotyczu i zaleje w słoiku i trzeba pryskać.

Pozdrawiam
KasiaBawaria 07:48, 11 maj 2020

Milka napisał(a)

Miło mi
To pewnie by w realu ogród się tobie spodobał, bo nie jest pod linijkę, raczej uporządkowana dzicz, mniej więcej

Lubie naturalne ogrody- wlasnie uporzadkowane dzicze dlatego chyba podobaja mi sie ogrody prairowe u ciebie na zywo na pewno by mi sie spodobalo Lubie jak kazdy zakatek zaskakuje czyms innym
KasiaBawaria 07:49, 11 maj 2020

Milka napisał(a)

Gosiu, miło że do mnie zajrzałaś. Dzięki serdeczne za pochwały. Fakt jest też taki, że ktokolwiek zwiedza mój ogród, to pierwsze, co mówi....ale tu roboty

A to znam szczegolnie sasiedzi co chwila mowili wczesniej ze oni wywalaja rosliny a ja sadze. i ze po co robie sobie robote
BKosimkArt 08:04, 11 maj 2020

Irenko, u Ciebie to jest na co popatrzeć zawsze. Kącik z różową ławką świetny! W trzeciej doniczce z siewkami to nie jarząb? Trochę tak wygląda.
Orlik biały przecudny, uśmiechnę się po nasionka
Idę jeszcze raz przejrzeć zdjęcia bo raz to za mało
zawitka 09:25, 11 maj 2020

Napisz czy te nożyce zdają egzamin
mirkaka 10:53, 11 maj 2020

Ogrodówek szkoda, trzeba czekać na nie znów cały rok, moje podobnie, choć chyba ciut lepiej.
Ja też mam czasami takie dziwne kuleczki na różach, ja to traktuję jak jakiś rodzaj mszycy w jakiejś fazie rozwoju. Niszczę to coś

Ta trzecia siewka to chyba głóg
gosika67 11:36, 11 maj 2020

Witaj Irenko to na róży wygląda jak ozdoba. Brrr. Piękny ten kolor okiennic i ławki.
Orliki białe cudne, moja siostra Dorota uwielbia je. Ja mam różowe tylko, coś mnie nie lubią, bo słabo rosną. Pozdrawiam właścicielkę tak pieknego ogrodu, buziaki.
Malgosik 17:09, 11 maj 2020

Ja mam ogród po stronie południowej domu i kwiatki też się tyłem do mnie odwracają.
Białe zawilce ładnie zakwitły.
abiko 20:32, 11 maj 2020

W ubiegłym roku miałam takie owady na różach, w tym nie mam a mszyc mam od diabła.. jakaś masakra. Nie chce chemi, muszę cos poszukać czym to pryskać, bo zrzucanie nic nie daje.
SlonecznyOgrod 21:22, 11 maj 2020

Milka napisał(a)
ogrom kwiecia na siatce, ale odwraca się do sąsiadki, na mnie wypina

Hehe posadzone tak jak u mnie , mój też będzie się wypinał na mnie