Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Agatorek 10:09, 14 mar 2021

Milka napisał(a)

Ha, ha..jeszcze tego sprzętu nie mam

Ja w zeszłym roku kopałam dołki i sadziłam wierzby (teraz wiem od Agani, że to wierzby smocze) po ciemku, z takim tylko przenośnym reflektorkiem (były przekopywane od mojej mamy, miały bardzo dużą bryłę korzeniową, a ja nie miałam takiej doniczki, żeby je przechować w ziemi) .

Też zaraz idę, u nas ładna pogoda, słoneczko i bez chmur, tylko trochę wieje.
BASIA8 10:32, 14 mar 2021

Kochana pięknie u Ciebie
hankaandrus_44 10:44, 14 mar 2021

Zazdroszczę dobrej pogody. Uważaj na grypę, ptasią i ewntualnie swoją. Staraj się nie spocić przy robocie. To najbardziej zdradliwy moment.

U mnie od rana deszcz. Może i dobrze, bo już bym się rwała do biegu.

Nie wiem czy uda się do świąt ogrod uporządkować. Ciągle coś na przeciw chęciom.

Buziaki.
Milka 10:46, 14 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Ja w zeszłym roku kopałam dołki i sadziłam wierzby (teraz wiem od Agani, że to wierzby smocze) po ciemku, z takim tylko przenośnym reflektorkiem (były przekopywane od mojej mamy, miały bardzo dużą bryłę korzeniową, a ja nie miałam takiej doniczki, żeby je przechować w ziemi) .

Też zaraz idę, u nas ładna pogoda, słoneczko i bez chmur, tylko trochę wieje.

Fajna ta smocza wierzba
No wyobrażam sobie, jak to wyglądało, zapał jest, ale dla niektórych ludzi z boku, wygląda to komicznie; ja już się nasłuchałam od sąsiadów.
U córy stwierdzono covid, cała rodzina powyżej 40 gorączki, są na kwarantannie. Mam nadzieję, że moje dreszcze, to nie zapowiedź choroby.
Słonko się schowało, ponuro, a wiatr taki wieje, że w poziomuje tuje.
Nie wiem czy pójdę coś robić, na razie się ogarniam i muszę wskoczyć w autko i coś załatwić.
Milka 10:47, 14 mar 2021

BASIA8 napisał(a)
Kochana pięknie u Ciebie

Basiu dziękuję choć powiem szczerze, tę porę najmniej lubię, nijako jest.
Milka 10:52, 14 mar 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Zazdroszczę dobrej pogody. Uważaj na grypę, ptasią i ewntualnie swoją. Staraj się nie spocić przy robocie. To najbardziej zdradliwy moment.

U mnie od rana deszcz. Może i dobrze, bo już bym się rwała do biegu.

Nie wiem czy uda się do świąt ogrod uporządkować. Ciągle coś na przeciw chęciom.

Buziaki.

Już się popsuła Hanuś, ponuro i okrutnie wieje. Mnie ten wiatr wykańcza. Jakoś do tej pory się nie spociłam, raczej zimno mi było i kolejne warstwy odzienia zakładałam.
Szczerze mówiąc, trudno będzie, bo pogoda dalej do kitu. Zniechęca.
I wtedy i chęci mijają.
U naszej córy covid, ciekawe czy my od nich podłapaliśmy, hym, oby nie. trzymają się dzielnie, córa ciężko przechodzi, a nie mogę iść im pomóc, tylko na odległość.
buziaki
BASIA8 11:34, 14 mar 2021

Jest nijako, ale są ogrody że nawet wiosną się podoba. U Nas strasznie ogród wygląda. Muszę zrobić mała metamorfozę. Wczoraj byłam na spacerku poszukać wiosny. Ale lipa narazie. Narcyze dopiero zaczynają wychodzić. Tulipany też. Jakoś krokusow nie widać. Donice w Juli widzialm . Ceny fajne.
Milka 12:22, 14 mar 2021

Masz rację Basiu u mnie dużo zimozielonych, więc jest nie tak źle.
Lipa z wiosną, powolna, a wieje tak, że łeb urywa. 10+ słonko znowu, ale wiatr, jak halny.
Powoli zrobisz, masz czas na zaplanowanie, bo lepiej zrobić raz dobrze, niż męczyć się ze zmianami. Ile ja się natyrałam przez te zmiany, a i tak by jeszcze nie jedno do poprawki, ale nie chce mi się już.
Ściskam
Podjadę po donice, jesli cena dobra, pamiętasz ile?
Napia 12:25, 14 mar 2021

Czy ten powojnik to montana? Piękny mam rubensa, ale jeszcze młody i w ubiegłym roku pokazał tylko kilka kwiatków.
Okropna pogoda, kiedyś lubiłam wiatr, ale takie wichrzysko jakie jest u nas od dwóch dni nawet mnie może zmęczyć.
Milka 12:30, 14 mar 2021

Tak Agnieszko, to Rubens na łukach, a na paulowni montana, ale inna nazwa, zapomniałam, jakiś Peter Fragrans chyba.
Skąd cholera te wiatry, już od kilku lat tak męczą, kiedyś tak nie było.