Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

LIDKA 09:53, 24 kwi 2021

Ale masz prawdziwą wiosnę. Gdize nie popatrzeć coś kwitnie. Pięknie bardzo.

a roboty też dużo ale jaki efekt piękny
SlonecznyOgrod 11:44, 24 kwi 2021

Takie mocno rozrośnięte rośliny ciężko się wykopuje, wiem bo nie dawno wykopywałam rozplenice, które po otrzepaniu z ziemi miały ponad 10kg i to pakowałam i wysyłałam

Klonik Twój nowy już siedzi w ziemi, wiec super Ty masz Sango Kakau a ja mam podobnego Katsura.

Roocika 12:40, 24 kwi 2021

Irenko nowe kloniki będą Cię cieszyć z pewnością, u Ciebie zacisznie w ogrodzie to będzie im dobrze
Hakonek (jeszcze) nie mam i się zastanawiam czy będę miała.
Masz tyle magnoli, że zdążysz się nimi nacieszyć i nawet jak któraś zmarznie to będzie inna.
Miłego weekendu Miłko.
Milka 12:41, 24 kwi 2021

zawitka napisał(a)
A co psina taki obrazony siedzi.?????Jałowcowe kule bosko wyglądają choć nie lubię jałowców. Pozdrawiam ;d

Nie obrażony, tam szparka i świat zewnętrzny podgląda, zwłaszcza psy idące pod bramą, dlatego stale tam białe- mam czarne.
A ja je lubię w postaci kulek. Mam dobry sprzęt do cięcia, migiem idzie
Milka 12:42, 24 kwi 2021

LIDKA napisał(a)
Ale masz prawdziwą wiosnę. Gdize nie popatrzeć coś kwitnie. Pięknie bardzo.

a roboty też dużo ale jaki efekt piękny

Dzięki Lidka, na żywo naprawdę jest super. Mam dużo tulipanów, żonkili, szafirków, hiacyntów i to widać, na zdjęciu wycinki. Roboty dużo, ale jakoś obrabiam
Milka 12:45, 24 kwi 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Takie mocno rozrośnięte rośliny ciężko się wykopuje, wiem bo nie dawno wykopywałam rozplenice, które po otrzepaniu z ziemi miały ponad 10kg i to pakowałam i wysyłałam

Klonik Twój nowy już siedzi w ziemi, wiec super Ty masz Sango Kakau a ja mam podobnego Katsura.

Oj ciężko!
Ja też wykopywałam 2 rozplenice-potwory, jedna 10 a druga 9kg i też bez ziemi i do wysyłki.
Zapragnęłam tego klona za kolor pnia, ale wydaje mi się, że młode badyle będą w tym kolorze, a stare już nie, będę ciąć jak nic. Popatrzę u ciebie na twój.

wróciłam od weta, pazurki i odrobaczywienie i doktor mówi, ale ona malutka, potem waga i jupi , móoa kicia 450g przybrała
Milka 12:49, 24 kwi 2021

Roocika napisał(a)
Irenko nowe kloniki będą Cię cieszyć z pewnością, u Ciebie zacisznie w ogrodzie to będzie im dobrze
Hakonek (jeszcze) nie mam i się zastanawiam czy będę miała.
Masz tyle magnoli, że zdążysz się nimi nacieszyć i nawet jak któraś zmarznie to będzie inna.
Miłego weekendu Miłko.

Asiu, oby szybko rósł i nie padł, ale ma idealne warunki, to może się uda. Inne mają gorsze i są w doskonałej kondycji, łącznie z tymi palmowymi w donicach. Nie okrywam ich.
Hakonek mam bardzo dużo, 4 odmiany, uwielbiam je.
Magnolie to ksiżzniczki, nigdy nic z nimi nie wiadomo.
Ale ta na której kwiat czekam 5 lat, ma 3 pąki i pokazuje kolor, teraz nie pamiętam czy to Vulcan czy Daybrek.
Asiu i tobie dobrego weekendu, u nas boska pogoda
Alicja169 17:20, 24 kwi 2021

Milka napisał(a)
nadal w fazie rozwoju Wildcat

[img

Co za piękność, kwiaty jak u róży

Poradz, proszę Irenko jakie masz doświadczenie z odrostami mahonii. Moje krzaki dają odrosty na kilkadziesiąt centymetrów, rosną gdzie chcą, nie tam gdzie trzeba, bywa tak, że wrastają w inne rośliny. Wkurza mnie to...Jest jakaś rada?
Kasia73 21:16, 24 kwi 2021

Irenko u Ciebie piękna wiosna, wszystko większe A i z pracami pędzisz do przodu ja jestem dużo w tyle. Sumaka Tiger eyes kupiłam małego 0,5m więc dobrze jest
hankaandrus_44 21:22, 24 kwi 2021

Jeżeli miałabym kupować nową magnolię, to chyba Wildcat, Taki subtelny kwiat, nie roztrzepany.

Iruś, ale się narobiłaś! Jutro świąteczny dzień, zalegamy do 12:00 a potem wolniutko w domku do obiadu. Ewentualnie spacer wolnym krokiiem.

Miłej niedzieli.