Milka
07:43, 21 kwi 2022
Gosialuk oj dużo mam, a cały czas pracuję aby było jej mniej, tzn że trzeba gatunki ujednolicać
słabo mi w tym temacie idzie.
Tulucy warto ją mieć, bo nie ma pracy z nią, a pachnie pięknie
.Montany ciut mnie zmęczyły, jak kwitną to super, naprawdę dobrze trzeba przemyśleć miejsce, aby być z nich zadowolonym, u mnie niestety tylko jeden sensownie posadzony, nie wiem czy je nie zlikwiduję. O buksy długo walczyłam, ale mam, dość, są inne fajne rośliny, zresztą ja nie cierpię ich zapachu, więc może i lepiej, że nie mam. Zostało mi ciut jeszcze, jak nie upilnuję, wymienię.
Martka rzeczywiście wszędzie te buksy wylatują; jeśli ktoś ma czas na walkę, to może pilnować, u mnie to nie realne. Dość często się zastanawiam, jakby wyglądało moje życie na w tym wieku, gdyby nie było domu i ogrodu, przede wszystkim ogrodu. Dla mnie to najlepsza terapia duchowa, choć frustracji nie brak, bo sił ubywa.
Dorota321 zdrowiej Dorotko. Ja na mahonię złego słowa nie powiem, raczej będzie jej tylko więcej. Świerkom ona chyba nie przeszkadza?
Agatorek dzięki
daszum Danusiu, ta akurat bardzo wiekowa; polecam bardzo kolumnowe, sama jak trafię fajną, może jeszcze zaproszę
.
Napia nie mam patentu; używam narzędzia do chwastów, bo koniecznie duże cebule trzeba wykopać, tam gdzie krótsze, to takimi rzadkimi grabkami podważam i ciągnę
.
Johanka77 co rok magnolie tak samo, ale porównanie zrobiłam i ledwo się turla ta wiosna do innych lat, ale co tam, cieszy wszystko
.
Gruszka Haniu dziękuję
gdybym tak mocno nie ścięła klonów, byłyby takie, jak rok temu o tej porze
ale liczę, że będę mieć mniej pracy z nimi w sezonie
rok temu ta sama data
i aktualnie

Tulucy warto ją mieć, bo nie ma pracy z nią, a pachnie pięknie

Martka rzeczywiście wszędzie te buksy wylatują; jeśli ktoś ma czas na walkę, to może pilnować, u mnie to nie realne. Dość często się zastanawiam, jakby wyglądało moje życie na w tym wieku, gdyby nie było domu i ogrodu, przede wszystkim ogrodu. Dla mnie to najlepsza terapia duchowa, choć frustracji nie brak, bo sił ubywa.
Dorota321 zdrowiej Dorotko. Ja na mahonię złego słowa nie powiem, raczej będzie jej tylko więcej. Świerkom ona chyba nie przeszkadza?
Agatorek dzięki

daszum Danusiu, ta akurat bardzo wiekowa; polecam bardzo kolumnowe, sama jak trafię fajną, może jeszcze zaproszę

Napia nie mam patentu; używam narzędzia do chwastów, bo koniecznie duże cebule trzeba wykopać, tam gdzie krótsze, to takimi rzadkimi grabkami podważam i ciągnę

Johanka77 co rok magnolie tak samo, ale porównanie zrobiłam i ledwo się turla ta wiosna do innych lat, ale co tam, cieszy wszystko

Gruszka Haniu dziękuję

gdybym tak mocno nie ścięła klonów, byłyby takie, jak rok temu o tej porze
ale liczę, że będę mieć mniej pracy z nimi w sezonie
rok temu ta sama data
i aktualnie