Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Gosialuk 18:15, 20 kwi 2022

Irenko jak ładnie. Szczególnie szafirki mnie zachwycają.
Naprawdę masz mnóstwo pracy w ogrodzie, ale to nie dziwne przy takiej różnorodności roślin.
tulucy 18:31, 20 kwi 2022

Hortensja pnąca mnie kusi. Zwłaszcza że rozstałam się z moją montaną. Tylko najpierw mata na ogrodzenie.
Martka 18:42, 20 kwi 2022

Irenko, cuda u Ciebie wiosna rozkręcona na całego. Rabata w remoncie będzie bez buksów. Nie chce się wierzyć, ile ta ćma wykasowała rabat w Europie. Tulipany i narcyzy piękne, dorodne te białe hiacynty, magnolie to już w ogóle nie wiadomo, która piękniejsza. Moja faworytka to biała królowa z cienkimi długimi płatkami.
Tak sobie myślę, że zakładając ogrody karmimy się ułudą, że oto szybko się uporamy i będziemy tylko podziwiać. Ta wizja szybko mija, a my niechcący tak zżywamy się z ogrodową przestrzenią, że nie nie znajdzie nas nikt gdzie indziej niż w ogrodzie Pozdrawiam, Irenko!
Dorota321 18:55, 20 kwi 2022

Lubię popatrzeć na Twoją wiosnę, bo ona u Ciebie szybsza jest. Moje bukszpany w niezłej formie są, a tych Twoich żal. Ja u siebie walczę z mahonią pod świerkami, strasznie się rozpanoszyła. Widzę, że ciągle reorganizujesz rabaty. U nas zimno i jeszcze nie wyzdrowiałam po chorobie, więc przymusowe siedzenie w domu.
Te Twoje magnolie i białe hiacynty są na prawdę wyjątkowe.
tulucy 19:03, 20 kwi 2022

Moje buksy się trzymają. W ubiegłym sezonie dwa opryski lepinoxem i ptaki. Dookoła kiepsko. Sąsiad jeden tylko ma ładne, bo pryska, też l. I on mi zawsze daje cynk, kiedy gąsienice się pokazują. Wzajemnie się ratujemy.
Ja tylko uznałam rok temu, że mam za dużo obwódek i połowę chyba oddałam teraz kombinuję, jak resztę zagospodarować.
Agatorek 20:40, 20 kwi 2022

Zawsze jak tu zaglądam, to miesza mi się zazdrość z zachwytem
daszum 21:00, 20 kwi 2022

Tak blisko siebie mieszkamy, ale u Ciebie wiosna jest o wiele bardziej zaawansowana.
Masz bardzo gęste magnolie Susan, obsypane milionem pąków
Ja mam jedną, w ubiegłym roku ją przesadzałam i ma tylko kilka pąków.
Dzisiaj byłam w szkółce, mieli duży wybór magnolii, może się skuszę na jakąś wąską.
Napia 21:03, 20 kwi 2022

Milka napisał(a)
tu walczę z rudbekią i czosnkiem gówkowatym, obie rośliny wywalam do cna, tak filcuje rudbekia ziemię, jak firletka, a czosnki jak pole uprawne

kostrzewy odrastaja

Też mam problem z czosnkami. Sieją się u mnie na potęgę i zarastają inne rośliny. Jeżeli tylko pogoda pozwoli to w weekend będę wyciagać pojedynczo. Może masz n nie jakiś sposób?
Johanka77 21:44, 20 kwi 2022

Cudowne te Twoje magnolie Kochana!
Wzdycham!

Wiosna do przodu u Ciebie.
Gruszka_na_w... 21:46, 20 kwi 2022

Piękna kolekcja magnolii. Jest co podziwiać!
Co roku niezmiennie zachwycają mnie Twoje głogowniki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies