Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

JulkAd 19:40, 20 cze 2016

Milka napisał(a)

To tylko wycinek
Dlatego ja nie wiem, jak u siebie spotkanie zrobić, jak bym miała wylizać, to bym padła

Irenko a ja bym zrobiła na Twoim miejscu. Każdy z motyką, rękawiczki na łapki, pęto kiełbasy na jakieś ognisko i spotkanie miałbyś za sobą a do tego ogród okiełznany choć na chwilę , bo wiadomo tak na "Amen" to nie da rady, z ogrodem nigdy nie ma końca
Bogdzia 20:09, 20 cze 2016

Milka napisał(a)
Liczyłam, że takie będą po 8 latach, ale nie po 4

Od pierwszego dnia Ci pisałam ze są za gesto posadzone.
Agania 20:43, 20 cze 2016

Irenka, ja widzę cuda u Ciebie, rośliny bujnie rozrośnięte, rh, mega trawy, wiele gatunków i odmian, kolorów, mnóstwo kwiatów, to tak w porównaniu do Ciebie, to mam ubogo, u mnie ogród wolniej przyrasta, ale i tak nie daje rady, masz pełne ręce roboty, leżakujesz choć troszkę

Elaty i towarzystwo boskie
jolanka 20:58, 20 cze 2016

Milka napisał(a)

tulipanowiec kwitnie w najlepsze
z drabiny byłoby lepsze foto
ale mam stracha, ze spadnę

I to jest to, co tygryski lubia najbardziej Pięęęękniutkie

Jak mój zakwitł to eM sam drabinę przytargał, trzymał mocno cobym mu nie spadła i polecenie tylko wygłaszał jak foto ma wyjść
Milka 21:04, 20 cze 2016

Alicja169 napisał(a)

Irenko wszystko co pokazujesz wzbudza mój podziw
A ta róża na ostatniej fotce, ta fioletowa, to jak się zwie ? i jakie stanowisko u Ciebie zajmuje?
Podoba mi się, mam dla niej miejsce

Dziękuję
To Rahpsody in Blue, ma slonce, ale ciut rozproszone, bo cieniuje tamaryszek, mam ja 4 lata.
Ciasno im przez cedr, ale nie przesadzam, bo cedr co rok od dołu podcinany.
Milka 21:05, 20 cze 2016

JulkAd napisał(a)

Irenko a ja bym zrobiła na Twoim miejscu. Każdy z motyką, rękawiczki na łapki, pęto kiełbasy na jakieś ognisko i spotkanie miałbyś za sobą a do tego ogród okiełznany choć na chwilę , bo wiadomo tak na "Amen" to nie da rady, z ogrodem nigdy nie ma końca

No masz pomysly
Spotkanie ma byc przyjemnoscia, a nie z glowy, musze dojrzeć
Milka 21:07, 20 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Od pierwszego dnia Ci pisałam ze są za gesto posadzone.

Dlatego od razu przesadzalismy i powiekszalismy, a mimo to wielkie. W sumie o makach pisalam, bo nie ma tam dla nich racji bytu, a rodki bede ciac, co wyjdzie poza linię, jak w Pisarzowicach
Milka 21:09, 20 cze 2016

Agania napisał(a)
Irenka, ja widzę cuda u Ciebie, rośliny bujnie rozrośnięte, rh, mega trawy, wiele gatunków i odmian, kolorów, mnóstwo kwiatów, to tak w porównaniu do Ciebie, to mam ubogo, u mnie ogród wolniej przyrasta, ale i tak nie daje rady, masz pełne ręce roboty, leżakujesz choć troszkę

Elaty i towarzystwo boskie

No Aganiu wymyslasz, u ciebie busz, roznorodnosc i mnogosc, roboty masz pewnie tak samo duźo, o ile nie wiecej, bo u mnie oczek nie ma.
Ostatnio nic nie robie w ogrodzie, nie mam ochoty, obijam się
Milka 21:11, 20 cze 2016

jolanka napisał(a)

I to jest to, co tygryski lubia najbardziej Pięęęękniutkie

Jak mój zakwitł to eM sam drabinę przytargał, trzymał mocno cobym mu nie spadła i polecenie tylko wygłaszał jak foto ma wyjść

Ha ha
Ale numer, moj raczej mi zabrania, znajac moją sklońnośc do nieszczęśliwych wypadków
Rok temu kwitl pierwszy raz, na oko, to ma z 10 lat chyba.
anna_g 21:27, 20 cze 2016

Milka napisał(a)

No masz pomysly
Spotkanie ma byc przyjemnoscia, a nie z glowy, musze dojrzeć

Julki pomysł całkiem fajny - każdy z przyjemnością by popracował w Twoim ogrodzie... W końcu dla nas ogrodniczkowanie to przyjemność. Niemniej jednak tej motyki to bym nie dawała. Malutka kopaczka do plewienia i wystarczy... Bo jakby tyle luda z motykami Ci na ogród wpadło to ja nie wiem co by z niego zostało

Czasami odczuwamy przesilenie i zmęczenie nawet tym co najbardziej kochamy... czasami potrzebujemy przerwy i odpoczynku żeby zaczerpnąć powietrza... Nic nie rób tylko teraz rozkoszuj się tym co masz - ciągle będzie pięknie nawet jak się poobijasz. Wszystkiego dobrego Irenko