Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

hanka_andrus 10:17, 20 mar 2016

Zastanawiam się nad Miśką. Gdzie ona była przed Wami? Może była w domu ze swym legowiskiem? A teraz jest na dworze. A Was widzi, że dla Was roślinki są najważniejsze, nie ona. Może to kara dla Was, że jej nie przytulacie i do domu nie wołacie? Czasem tak bywa, że to zemsta.

Miłego dnia, Irenko!
Juzia 10:34, 20 mar 2016

Ona wykopuje tylko te świeżo sadzone czy wszystko jak leci???

Bo może jest tak, że Pani zakopała coś dla zabawy, a ja (Miśka) muszę to znaleźć, wykopać i rzucić na chodnik by pokazać: zobacz znalazłam! jestem dobrym psem....teraz mnie pochwal!???

Ewa777 15:13, 20 mar 2016

Irenko, wreszcie dotarłam do Twojego nowego wątku, a tu już tyle stron i tyle się działo! Zrobiłaś szalone zakupy i wykonałaś mnóstwo pracy Jestem ciekawa efektu, jak zakwitną te wszystkie azalie i rododendrony - będzie cudownie U Ciebie ślicznie kwitną krokusy, to pewnie dlatego, że jest dużo słońca. Moje nie chcą się otwierać zbyt pochmurnie jest. Bardzo podobają mi się kompozycje w donicach - ślicznie to wymyśliłaś A ten storczyk ogrodowy to po prostu cudo
Milka 19:16, 20 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Zastanawiam się nad Miśką. Gdzie ona była przed Wami? Może była w domu ze swym legowiskiem? A teraz jest na dworze. A Was widzi, że dla Was roślinki są najważniejsze, nie ona. Może to kara dla Was, że jej nie przytulacie i do domu nie wołacie? Czasem tak bywa, że to zemsta.

Miłego dnia, Irenko!

Haniu, Misia wychowana u nas, wzięliśmy 6-tygodniowego szczeniaka, na paluszku, w sypialni, caly czas z nami
Na zewnatrz, czyli z domu poszla od maja, ale cały czas z Sonia.
Ciagle ja glaskamy, noszona na rekach, z corą, z wnusiami, ciagle z kims jest.
Na spacery chodzimy, jak tylko przysiadziesz, juź się mości na kolanach.
Rozrabia, jak nie widzimy, dzis tylko 5 minut z oka...i juz bajzel zrobiła.
Myśle, ze po cieczce jej minie, nie wiem też, jakie geny nosi, bo to kundelek.
Ale ma i plusy, goni wroble, co panci nasiona sianej trawy wyjadaja
Mam wraźenie, ze ona stale cos musi gryźć i szarpać
Wkurzam się, ale przeczekam to, bo w końcu, jak wlasne dziecko chowana...taki typ i juź
Dzien byl mega pracowity.

Justyna 20:48, 20 mar 2016

Posyłam inspiracje magnoliowe:
1. Daybreak - duży kwiat w cudnym niespotykanym koralowym kolorze.
Widziałam ją rok temu dwa razy i mocno utkwiła mi w pamięci. Pierwszy raz ją spotkałam w Plantmarze, spośród kilkudziesięciu odmian w ofercie, wyróżniała się bardzo oryginalnym kolorem kwiatu i jego wielkością. A potem zobaczyłam ją w ogrodzie pokazowym Szmitów i utwierdziłam się w zachwytach. Posadzili ją jako nowości.
2. Felix - ogromny kwiat o ładnym kształcie, intensywnie różowy z nutką fuksji.
3. Sieboldii - bardzo nietypowa. Kwitnie czerwiec - sierpień, jej kwiaty są białe, zwisające, kształtem przypominają kamelie. Ma też śliczne owocniki. Wciąż mnie korci. Ona albo Stewartia pseudocamelia. I zdecydować się nie mogę
4. Lennei Alba - klasyka. Obficie kwitnąca, biała, pachnąca. Piękny kształt kwiatu, takie mięsiste czarki. Ładny pokrój.

Ja chyba się skuszę na eksperyment i kupię zimozieloną Grandiflorę. Ponoć nowe odmiany wytrzymują do - 31. W Plantmarze widziałam kilka propozycji, np. 24 Below, Edith Bogue, czy Alta o zwartym pokroju.
Buź
Milka 06:58, 21 mar 2016

Juzia napisał(a)
Ona wykopuje tylko te świeżo sadzone czy wszystko jak leci???

Bo może jest tak, że Pani zakopała coś dla zabawy, a ja (Miśka) muszę to znaleźć, wykopać i rzucić na chodnik by pokazać: zobacz znalazłam! jestem dobrym psem....teraz mnie pochwal!???

Powojniki były oryginalnie zapakowane, nie zdążyłam wszystkie wczoraj posadzić, bo duzo ich
I te sobie rozwaliła, folie ochronne, z donicy, korzenie na wierzchu, ziemi na kostce full, po czym juz zostawia, bo dalej nudno
Juzia 09:19, 21 mar 2016

Milka napisał(a)

Powojniki były oryginalnie zapakowane, nie zdążyłam wszystkie wczoraj posadzić, bo duzo ich
I te sobie rozwaliła, folie ochronne, z donicy, korzenie na wierzchu, ziemi na kostce full, po czym juz zostawia, bo dalej nudno

A to wredulec mały!

danuta_szwajcer 09:40, 21 mar 2016

U Ciebie jak zawsze praca wre ale fajnie, że tyle Ci M zrobi i możesz mu takie zajęcia planować ale na to wszystko trzeba czasu. Już przed oczami mam te Twoje kwitnące powojniki i róże ale będzie kolorowo, pachnąco, masz też dobry klimat dla nich niestety u mnie większość tych co sadzisz się nie nadaje bo za zimno i wietrznie. U Ciebie super masz ten mur. A nornic i kretów nie masz? U mnie plaga. A Misia w końcu wyrośnie z tego, myśle, że traktuje to jak zabawę. Pozdrawiam
Mala_Mi 11:59, 21 mar 2016

i coś tam jeszcze, zapomniałam...

Skąd ja to znam Alez idziesz pełną parą .. ca la Irenka .... szalona kobitka
margaretka3 12:15, 21 mar 2016

Irenko, jak znajdziesz chwilkę, to i Ty chodź i doradź albo zamieszaj jeszcze bardziej drzewka na ognistej chcę