O teraz t zupełnie inna perspektywa, z tamtego zdjęcia myślałam, że cisy są wyżej Jednak takie tereny jak nasze, tu górka tam dolej są trudne do fotografowania
Wg mnie świerki zabierz gdzie indziej. Hortensje też. Kosodrzewiny jak najbardziej zostaw w grupie. W miejscu miskantów, hortensji i przegorzanow widzę jukki. Tylko liście. Nie dopuszczalabym do ich kwitnienia. Z wyjątkiem tych za cisami. Żeby złagodzić ostry pokrój lisci, można zamiast swierkow dać bergenie. Nawet powiększyć bergeniowe pole o miejsce przeznaczone dla irgi. Chociaż irga wygląda tu ok. Czy nie myślałaś, żeby ta irga zwieszala się z murku naprzeciwko?
Wydaje się on dość wysoki i pusty. Róże wg uznania. Mnie tu nie przeszkadzają. Polecam nowsze odmiany od proponowanych.
Pozdrawiam.
Krótki pobyt w ogrodzie państwa Majewskich - producentów roślin wrzosowatych. Warto tam pojechać kiedy kwitną azalie i wrzosy. Magiczne, doskonałe miejsce.
Zdjęcie było z innego ogrodu, który jest takim moim zimnym kubłem wody na głowę - ziemia piach bez automatycznego nawadniania itp., a ja marzę o angielskich ogrodach.
Maszyna? Moje marzenie.
No właśnie - kiedy mieć czas na resztę, kiedy ogród wzywa i stawia na baczność.