Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:14, 12 mar 2021

Helen napisał(a)
Świetne to było. Rewelacyjne miejsce do mieszkania

To prawda. Tylko czasami, jak muszę jechać kilka kilometrów po serek czy kromkę chleba to zastanawiam się co ja zrobię jeśli zepsuje mi się samochód albo kiedy będę chodzić o łasce i tego samochodu nie będę mogła prowadzić
jolanka 21:20, 12 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

A jednak udało ci się go upolować dokładnie to ten ptaszek co u mnie, a szybciutki taki, że hej Cudny ten atlas ptaków u Ciebie

Ale miałam frajdę
Sama nie mogłam uwierzyć, że tyle tego towarzystwa udało mi się upolować nie ruszając się z domu
Wiem, ze jeszcze kilka ptaszorkow mieszka w pobliżu ale jeszcze nie mogę ich uchwycić, raz widziałam wilgę ale przefrunęła tak szybko, że nie zdążyłam jej „złapać”, trudno W tym roku postanowiłam się trochę przyłożyć do fotografowania ptaków, muszę wyjść poza okno kuchenne
jolanka 21:25, 12 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)
Coraz ładniejsze zdjęcia wklejasz

Strzyżyka zobaczyłam u siebie ale zdjęcie mu zrobić ciężko

Haha, muszę używać nowego aparatu bo darczyńca zacznie się zastanawiać czy warto było go sprezentować
Ten strzyżyk to motorek ma w tym swoim sterczącym koperku, oj, trudno go sfotografować.
A wiesz jak byłam zaskoczona kiedy pojawił mo się normalnie pod ńogami?
jolanka 21:28, 12 mar 2021

eM mi dzisiaj zameldował, że u nas był grad. Podobno padał 15 minut. Innych rzeczy nie zauważył
Mam nadzieje, że kiedy wrócę do domu to będę mogła poprzycinać trawy i może jeszcze będzie można cięć kosmetycznie krzewy np kaliny.
Gosiek33 06:28, 13 mar 2021

jolanka napisał(a)
eM mi dzisiaj zameldował, że u nas był grad. Podobno padał 15 minut. Innych rzeczy nie zauważył
Mam nadzieje, że kiedy wrócę do domu to będę mogła poprzycinać trawy i może jeszcze będzie można cięć kosmetycznie krzewy np kaliny.

Czytałam, że gdzieniegdzie grad padał, u siebie nie widziałam. Trochę ten grad mnie skołował, bo właśnie słucham audiobooka "Chłopi 2050" i z nieba wali tam grad wielkości pięści rozbijając ludziom głowy

Zajrzyj do mnie i zobacz że w końcu i mnie się udało strzyżyka upolować
Milka 11:08, 13 mar 2021

Powiem Jolu, że naprawdę ujęcia rewelacyjne i historie i może wątek na forum załóż, skrzydlate poznamy wtedy lepiej
April 16:22, 13 mar 2021

Przyznam się bez bicia, że bardzo wielu ptaków to nawet w życiu nie widziałam. Bardzo pouczający atlas. Sprawdzałaś czy jest tu wątek o ptakach? Może powinnaś go zasilić swoimi fotkami, a jak nie ma to może założyć
Alija 18:53, 14 mar 2021

jolanka napisał(a)
Uff, to już cały prywatny atlas ptaków "ogrodu z uśmiechem".

Mam nadzieję, że się podobał a przede wszystkim pozwolił choć troszkę poznać naszych ogrodowych gości. Kiedy kilka lat temu przeprowadziłam się z dużego miasta "na wieś" nie miałam pojęcia jak wyglądają ptaki i jaka to przyjemność poznawać ich zwyczaje, obserwować godzinami ich poczynania, ptasie "kłótnie", zaloty, jak zakładają gniazda, wychowują młode pokolenia no po prostu życie w naturze.
Wiem, że mam szczęście bo zaraz za ogrodzeniem mam duży las i dzięki temu mogę "polować" aparatem. Teraz będę mogła robić to jeszcze lepiej niż do tej pory.

Jolu! Atlas ptaków "ogrodu z uśmiechem" jest fantastyczny. Po pierwsze wiedza, po drugie możliwość podziwiania pięknych zdjęć. Dzięki!
Wiem teraz gdzie zaglądać, gdy będę miała wątpliwości dotyczące jakiegoś ptaszka.
Napia 19:21, 14 mar 2021

Milka napisał(a)
Powiem Jolu, że naprawdę ujęcia rewelacyjne i historie i może wątek na forum załóż, skrzydlate poznamy wtedy lepiej

Podoba mi się ten pomysł Jestem za
Mary 21:07, 14 mar 2021

April napisał(a)
Przyznam się bez bicia, że bardzo wielu ptaków to nawet w życiu nie widziałam. Bardzo pouczający atlas. Sprawdzałaś czy jest tu wątek o ptakach? Może powinnaś go zasilić swoimi fotkami, a jak nie ma to może założyć

Jest wątek o ptakach.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1561-poznajemy-ptaki