Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 18:28, 11 mar 2021

Uff, to już cały prywatny atlas ptaków "ogrodu z uśmiechem".

Mam nadzieję, że się podobał a przede wszystkim pozwolił choć troszkę poznać naszych ogrodowych gości. Kiedy kilka lat temu przeprowadziłam się z dużego miasta "na wieś" nie miałam pojęcia jak wyglądają ptaki i jaka to przyjemność poznawać ich zwyczaje, obserwować godzinami ich poczynania, ptasie "kłótnie", zaloty, jak zakładają gniazda, wychowują młode pokolenia no po prostu życie w naturze.
Wiem, że mam szczęście bo zaraz za ogrodzeniem mam duży las i dzięki temu mogę "polować" aparatem. Teraz będę mogła robić to jeszcze lepiej niż do tej pory.
Kasya 18:48, 11 mar 2021

Super foty
W zadnym atlasie tylu nie ma
Magleska 18:54, 11 mar 2021

ja też się zachwycam cd atlasu ptasiego
jolanka 18:57, 11 mar 2021

Kasya napisał(a)
Super foty
W zadnym atlasie tylu nie ma

Tak naprawdę to nie miałam możliwości, będąc u mamy, wybierać najładniejszych zdjęć więc mam nadzieję, że na spokojnie pokażę jeszcze jakieś ładne.
Dziękuję Kasiu, byłam na webinarze
TAR 18:59, 11 mar 2021

jolanka napisał(a)
Uff, to już cały prywatny atlas ptaków "ogrodu z uśmiechem".

Mam nadzieję, że się podobał a przede wszystkim pozwolił choć troszkę poznać naszych ogrodowych gości. Kiedy kilka lat temu przeprowadziłam się z dużego miasta "na wieś" nie miałam pojęcia jak wyglądają ptaki i jaka to przyjemność poznawać ich zwyczaje, obserwować godzinami ich poczynania, ptasie "kłótnie", zaloty, jak zakładają gniazda, wychowują młode pokolenia no po prostu życie w naturze.
Wiem, że mam szczęście bo zaraz za ogrodzeniem mam duży las i dzięki temu mogę "polować" aparatem. Teraz będę mogła robić to jeszcze lepiej niż do tej pory.

dobrze napisane, mialam to samo. co do drozda to tez 100% racja, ok. 17 zaczyna swoje trele. uwielbiam dziada. czasem przekrzykuje sie z kosem
Helen 19:15, 11 mar 2021

Świetne to było. Rewelacyjne miejsce do mieszkania
sylwia_slomc... 19:23, 11 mar 2021

jolanka napisał(a)
Dzisiaj pokażę 4 ptaki: strzyżyka, sójkę, szczygła i szpaki.

Najpierw strzyżyk:

Malusieńki, urokliwy, cichutki. Ten ogonek sterczący do góry niesamowicie rozbawia. Pojawia się jak duszek, przekrzywia główkę i fruuuu....
Ostatnio pojawił mi się niespodziewanie pod samymi nogami tylko z drugiej strony okna tarasowego, przespacerował sobie i tyle go widzieli

A jednak udało ci się go upolować dokładnie to ten ptaszek co u mnie, a szybciutki taki, że hej Cudny ten atlas ptaków u Ciebie
Gosiek33 06:47, 12 mar 2021

Coraz ładniejsze zdjęcia wklejasz

Strzyżyka zobaczyłam u siebie ale zdjęcie mu zrobić ciężko
jolanka 21:09, 12 mar 2021

Magleska napisał(a)
ja też się zachwycam cd atlasu ptasiego

Kłaniam się nisko
jolanka 21:11, 12 mar 2021

TAR napisał(a)

dobrze napisane, mialam to samo. co do drozda to tez 100% racja, ok. 17 zaczyna swoje trele. uwielbiam dziada. czasem przekrzykuje sie z kosem

Tez go uwielbiam, i z powodu śpiewu, i z powodu nazwy - moja mama ma takie nazwisko rodowe po Babci