Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 09:24, 19 mar 2021

Kasya napisał(a)
A muhlenbekie to gdzie zamawialas ?
Jedna została na dworze to zmarzła a druga wzięłam do domu żeby nie zmarzła.... to ususzylam

W A...r
jolanka 09:26, 19 mar 2021

MiluniaB napisał(a)

Byliny przetrwają. Ewentualnie w razie silnych mrozów nakryć włókniną, albo przenieść w cieplejsze miejsce, a tak to mogą stać i nic im nie będzie

Koniecznie wstaw zdjęcia jak dostaniesz przesyłkę

Pewnie jak przyjdą to już będzie po przymrozkach. W ub roku przyszły w bardzo małych doniczkach, były mocno wysuszone i już miały malutkie listeczki.
Zrobię fotkę
TAR 09:37, 19 mar 2021

nie wiem co z ta wiosna ale u mnie śnieg w nocy spadl, wrrrrr. i co dziwne w domu grudniki zakwitly wszystkie trzy. juz nie chce tej zimy, dosc.
Gosiek33 09:39, 19 mar 2021

Kasya napisał(a)
A muhlenbekie to gdzie zamawialas ?
Jedna została na dworze to zmarzła a druga wzięłam do domu żeby nie zmarzła.... to ususzylam

Dlatego pamiętam by do domu przytargać, choć u Izy zimuje w donicach
Może jak podlejesz to odbije? Gdy ciepło przyjdzie trzeba ją przyciąć. Środek i pędy są suche jak pieprz ale po przycięciu i wystawieniu na zewnątrz pięknie mi odbija

Tamaryszek 09:40, 19 mar 2021

Cześć Jolu, ale mi frajdę zrobiłaś tym atlasem ptaków! Zapisałam sobie Twoje zdjęcia. Sama mam trochę, ale kiepskie, robię zdjecia telefonem. Poznałam lepiej mieszkańców mojego ogrodu.
Gosiek33 09:59, 19 mar 2021

Hmm, zamiast u Mrokasi to tutaj wstawiłam płotki
jolanka 19:20, 19 mar 2021

TAR napisał(a)
nie wiem co z ta wiosna ale u mnie śnieg w nocy spadl, wrrrrr. i co dziwne w domu grudniki zakwitly wszystkie trzy. juz nie chce tej zimy, dosc.

Oj tam w nocy, u mnie w dzień
Tarcia, nie mam już nawet siły patrzeć przez okno, biało, biało, biało, a ja chcę kolorów
jolanka 19:22, 19 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)

Dlatego pamiętam by do domu przytargać, choć u Izy zimuje w donicach
Może jak podlejesz to odbije? Gdy ciepło przyjdzie trzeba ją przyciąć. Środek i pędy są suche jak pieprz ale po przycięciu i wystawieniu na zewnątrz pięknie mi odbija

Oooo, to nie wiedziałam, że toto może nie zimować Może trzeba będzie okrywać np. korą?
jolanka 19:25, 19 mar 2021

Tamaryszek napisał(a)
Cześć Jolu, ale mi frajdę zrobiłaś tym atlasem ptaków! Zapisałam sobie Twoje zdjęcia. Sama mam trochę, ale kiepskie, robię zdjecia telefonem. Poznałam lepiej mieszkańców mojego ogrodu.

Bardzo się cieszę, że mogłam Ci sprawić przyjemność tymi zdjęciami
Na pewno w tym roku będzie ich znacznie więcej. W ostatnich dniach szaleją, śpiewają, urządzają ptasie amorki, cudnie
jolanka 19:26, 19 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)
Hmm, zamiast u Mrokasi to tutaj wstawiłam płotki

Nie mogłam się zorientować o co chodzi, ale już byłam u Mrokasi