Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

mrokasia 09:52, 09 mar 2021

Nie wiem ile było u mnie nad ranem, jak sprawdzałam koło 8 to było -4. Od czwartku ma być cieplej podobno.
TAR 10:03, 09 mar 2021

niech bedzie, bo ile mozna tej zimy.
Napia 18:32, 10 mar 2021

U mnie -6, ale marzy się już prawdziwa wiosna
Zaglądam, by spojrzeć na ptaszki - niektórych nigdy wcześniej nie widziałam, albo, co bardziej prawdopodobne - widziałam, ale nie umiałam rozpoznać U Ciebie się dokształcam Strzyżyk mnie ujął
Buziaki
jolanka 10:26, 11 mar 2021

TAR napisał(a)
szpaki sa jak mieniace klejnoty, nie wiedzialam ze tak czyszcza trawke z pedrakow i sa tak pozyteczne, zawsze kojarzylam go ze szkodnictwem ogrodowym (szpaki wyjadaja wisnie i czeresnie) a tu takie info.

A bo my wisienki i czereśnie lubimy i nie chcemy się z nikim dzielić a pędraczki ... a niech tam
jolanka 10:28, 11 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Chyba mam pierwsze objawy .
W ogóle nie planowałam róż u siebie, ale już mam kilka odmian zapisanych w zeszyciku

Haha, to tak, jak każda z nas na początku tworzenia ogrodu. A jak pójdziesz do jakiejś szkółki różanej to kajecik trzeba będzie grubszy kupić
jolanka 10:31, 11 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)

Stanę w obronie sójek - gangi takie same jak sroki i w czasie wysiadywania piskląt wszystkie stają się drapieżnikami

Za to śpiew? U mnie miałczą - widocznie dużo kotów w okolicy

To prawda Gosiu, i sójki i sroki takie same gagatki, ale tak to jakoś natura urządziła, to i chyba wiedziała co robi
U mnie nie miałczą a wrzeszczą takim okropnym skrzekiem i to rozkręcone na pełny regulator ... około 4 nad ranem wrrrr pilota zabrały ze sobą
jolanka 10:41, 11 mar 2021

Gosiek33 napisał(a)

Oj to kiepsko Mam nadzieję, że choć ból i opuchlizna odpuściły

Będziesz tyle siedzieć?

Ano kiepsko. Boli mniej, troszkę lepiej wyglądają palce (mniejsza opuchlizna) ale z tego co widzę to na pewno nie zejdzie dopóki będzie miała ten gips. Pewnie dopiero wtedy zobaczymy jak jest naprawdę. No i oczywiście do mnie nie chce pojechać. Ja ja rozumiem, jest u siebie, śpi we własnym łóżku itp ale dla mnie to hmm,

Wczoraj Mama miała drugą dawkę szczepionki więc czekamy czy będzie ok, dopiero potem będę decydować. Nie chcę pozwolić aby moja rodzinka musiała zajmować się w tej sytuacji mamą (problemu by nie było) bo to pracujący, dzieciaci, szkolni z mnóstwem kontaktów zawodowych na codzień więc jeszcze tylko przeniesienia wirusa by mi było trzeba.
jolanka 10:41, 11 mar 2021

Kasya napisał(a)
U mnie dzisiaj -8
Gdzie jeszcze tak zimno ?

Na Lubelszczyźnie
jolanka 10:43, 11 mar 2021

Milka napisał(a)
Jolanko, fantastyczne zdjęcia ptaszków, ja jakoś nie umiem w porę uchwycić, podziwiam u ciebie

Dziękuję pięknie
Ja proszę ptaszki aby chociaż na chwilkę popatrzyły w obiektyw, w nagrodę papusiu dostają
jolanka 10:44, 11 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Nie wiem ile było u mnie nad ranem, jak sprawdzałam koło 8 to było -4. Od czwartku ma być cieplej podobno.

Trzymam Kasiu za słowo, pamiętaj, od czwartku