Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

LyraBea 11:22, 21 lis 2016

jolanka napisał(a)
Pogoda dzisiaj była piękna więc
- posadziłam wreszcie do końca cebule

Nie wiem jak to się stało ale myślałam, że kupiłam ich mniej Sadziłam i sadziłam, rozmnożyły się jakoś ...

- pozbierałam z działki sryliony, jak na O. piszą , doniczek poniewierających sie nie wiedzieć dlaczego w różnych miejscach

- pozakopywałam kilka doniczek z roślinami, których nie zdążyłam wcześniej posadzić w "normalny" sposób

- powiązałam trawy w kokardki ...za sznurka do snopowiązałek

A myślałam, że tylko ja tak rozrzucam doniczki. O pozostawionych narzędziach w róóżnych dziwnych miejscach nie wspomnę. A za kazdym razem, gdy tracę czas na szukanie jakiegoś narzędzia po ogrodzie obiecuję sobie, że już na pewno za każdym razem będę odkładać na miejsce, po czym zabawa w "zimno, zimno, coraz cieplej" zaczyna się na nowo.
Zimą będę przeglądać Twój wątek pod kątem róż, bo dojrzewa we mnie decyzja o rabacie różanej.
U mnie dzisiaj ślicznie, ale jak już napisałam, u mnie koniec prac. Oczywi8ście gdybym wyszła, robota sama by mnie znalazła. Za to zaraz polecę trochę fotek zrobić, bo światło super, słońce i ciepło.
Pozdrawiam i macham Jolanko
inka74 15:25, 21 lis 2016

Oj ja też wszędzie zostawiam doniczki, narzędzia, worki i mnóstwo innych rzeczy a potem szukam. Ja w tym roku sezon zakończyłam ogrodowy. I jest mi z tym dobrze po prostu
jolanka 22:03, 21 lis 2016

Bogdzia napisał(a)

Juz o wiosennych zakupach? Fajnie tak planowac.

Bozenko, planować jest baaardzo fajnie Czasami tylko wiosną trzeba je baaardziej weryfikować
jolanka 22:10, 21 lis 2016

LyraBea napisał(a)
A myślałam, że tylko ja tak rozrzucam doniczki. O pozostawionych narzędziach w róóżnych dziwnych miejscach nie wspomnę. A za kazdym razem, gdy tracę czas na szukanie jakiegoś narzędzia po ogrodzie obiecuję sobie, że już na pewno za każdym razem będę odkładać na miejsce, po czym zabawa w "zimno, zimno, coraz cieplej" zaczyna się na nowo.
Zimą będę przeglądać Twój wątek pod kątem róż, bo dojrzewa we mnie decyzja o rabacie różanej.
U mnie dzisiaj ślicznie, ale jak już napisałam, u mnie koniec prac. Oczywi8ście gdybym wyszła, robota sama by mnie znalazła. Za to zaraz polecę trochę fotek zrobić, bo światło super, słońce i ciepło.
Pozdrawiam i macham Jolanko

Beata, mój eM wypomina mi ciągle te doniczki ale swoich pierdułów porozrzucanych gdzie popadnie już nie widzi Nie mamy jeszcze budynku gospodarczego więc z całym tym ogrodowym "dobrobytem" na razie latam gdzie popadnie

Niedlugo zrobię swój ranking różany, musze się sama zastanowić co jeszcze chcę i na pewno takie spojrzenie mi sie przyda
Tez powinnam jakieś zdjęcia jeszcze zrobić ale kiedy wracam to juz ciemno jest
jolanka 22:12, 21 lis 2016

inka74 napisał(a)
Oj ja też wszędzie zostawiam doniczki, narzędzia, worki i mnóstwo innych rzeczy a potem szukam. Ja w tym roku sezon zakończyłam ogrodowy. I jest mi z tym dobrze po prostu

Iwonka, ale bujasz Widziałam na zdjęciach jaki masz porządek, o la, la
Ja wlasciwie tez zakończyłam ale muszę pochować co sie da do garażu albo...no gdzie się da
Rytla 22:15, 21 lis 2016

jutro wrzucę u mnie, jak doniczki, a zwłaszcza donice "same" wędrują! a tymczasem pozdrawiam sąsiadkę serdecznie!
Iwk4 22:19, 21 lis 2016

Ja ostatnio doniczki zapakowałam we worki i wystawiłam na śmieci, a potem modliłam się, by wszystko zabrali.
Zostawiłam tylko 60 Na jednej półeczce
Kindzia 11:03, 22 lis 2016

Jeszcze róże planujesz...nienasycona jesteś Ja tylko jeszcze Giardinę planuję, ale to planowanie trwa już ze trzy lata u mnie...nie mam miejsca na nią, ale może jeszcze coś się wykluje, więc nie mówię jej nie

Dlatego obrywam liście różom, żeby potem ich nieustannie nie sprzątać. Jak tylko pora na kopczykowanie przyjdzie, gotowe mam.

Na razie czekam na zimę, nie na wiosnę. Chcę śniegu i mrozu. Mam dość robali i grzybów
inka74 11:22, 22 lis 2016

hihi, bo ja skrzętnie omijam miejsca z doniczkami jak zdjęcia robię )) a teraz w końcu udało mi się posprzątać. Oj dumna z siebie jestem strasznie

W tym roku tyle roślin nasadziłam, że sama nie wiem, jak ja to wszystko wepchnęłam. Doniczek wyrzuciłam ze 3 wory takie na plastik jedna w drugą powtykane. Ostatnio też sekator tak zakumuflowałam, że znaleźć nie mogę. Pod choinkę nowy poprosiłam na wszelki wypadek. Ja to mam wersję taką pracy, że zaczynam jedno, potem coś gdzieś pójdę zobaczę coś innego i tam przysiądę i tak wszędzie coś rozgrzebię i nie skończę. Strasznie mnie to denerwuje. A teraz szybko ciemno jest i z latarką biegam taką czołówką. Sąsiedzi kiedyś policję wezwą, że włamywacze chodzą

Kasiu - Giardina cudna jest. Ja mam dopiero maleństwo tegoroczne ale kwiat ponad 12 dni trzyma i do tej pory ma pąki. Nie mogę się doczekać kiedy krzaczek ładny zbuduje. Podobno 2-3 lata na to potrzebuje.
jolanka 17:50, 22 lis 2016

Rytla napisał(a)
jutro wrzucę u mnie, jak doniczki, a zwłaszcza donice "same" wędrują! a tymczasem pozdrawiam sąsiadkę serdecznie!

Samowędrujące donice? To będe czekać na zdjęcia U mnie jakos niechętne do samoustawiania