Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

BasiaLT 21:41, 29 kwi 2016

Zdolna bestia z ciebie
jolanka 22:53, 29 kwi 2016

Paulinko
Ana
Kasia i Kaśka
Basia

5 buziek za Wasz podziw dla mojej skromnej osoby, nisko się kłaniam i na oklaski czekam
jolanka 22:58, 29 kwi 2016

Zana napisał(a)
Jolanko wiosna, wiosna, wiosna u Ciebie. Amanogawa zachwyca! Pytasz u Margi o dzielenie host - po prostu wykopujesz, dzielisz, jak trzeba to drastycznie i wsadzasz do ziemi. No i podlewasz! To są mocne rośliny.

Na to konto kupiłam dzisiaj fajne hosty, takie z wąskimi listkami, podobno niskie. Będę jutro ciachać
Zana 22:59, 29 kwi 2016

jolanka napisał(a)

Na to konto kupiłam dzisiaj fajne hosty, takie z wąskimi listkami, podobno niskie. Będę jutro ciachać

Czyżby Stiletto?
jolanka 23:05, 29 kwi 2016

Agania napisał(a)
Cięte stożki widziałam, masz rękę do cięcia..globosy fajnie podsadziłaś trawkami...rabata będzie fiu,fiu

Dzięki, za globosami posadziłam grujecznika, między nimi są na razie hortensje i miscanty. Zastanawiam się, czy nie dać róż ? Mam nadzieję, że fajnie to będzie razem wyglądać.
jolanka 23:11, 29 kwi 2016

anbu napisał(a)
Hi hi fajnie ukształtowałaś te stożki, odważna Kobieta z Ciebie
Jolu masz już sporo dojrzałych roślin, widać że już trochę bawisz się w te klocki

Lubie rośliny i mam ich już trochę ale poutykane są bez ładu i składu - nie było przygotowanych rabat, bałagan budowlany, kłopoty zdrowotne rodzinki - teraz dopiero mogę je jakoś "poukładać". Mam nadzieję, że pomalutku mi się to uda, z Waszą pomocą
jolanka 23:13, 29 kwi 2016

Zana napisał(a)

Czyżby Stiletto?

Muszę sprawdzić w katalogu bo pani nie miała pojęcia. Dam znać
jolanka 23:16, 29 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Jola, u mnie też dużo zimniej, u wszystkich tulipany już od dawna szaleją, a u mnie dopiero zaczynają
Piękna wiosenka u Ciebie

Dzięki temu my będziemy miały jeszcze co podziwiać a inni nie I tego się trzymajmy Ale tak naprawdę u mnie rośliny budzą sie rzeczywiście o wiele później. Centralna Polska chyba tak ma.
jolanka 19:31, 30 kwi 2016

Wszyscy już świętują a ja niestety muszą sama sadzić cisy - półpasiec trwa! Są kopane i w balotach więc nie bardzo można czekać:

Najpierw rowek po okręgu, do niego ziemia, którą kupujemy bo u nas piaseczek i torf odkwaszony

Tak wygląda ziemia na naszej działce - co ja mam z nią zrobić

Ustawianie balotów. Nie mogą same się poustawiać?

Na koniec zasypane podlane, sztuk 16 razem wyszło ale nie miałam już siły robić zdjęc
jolanka 19:35, 30 kwi 2016

Początki rabaty różanej są Na razie bez zdjęć ale jestem dumna. Skręcone dwa łuki, posadzone trzy róże pnące, jedna angielska, następne czekają w kolejce na jutro bo siły brak i słoneczko zachodzi