Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:36, 04 maj 2016

anbu napisał(a)
No współczuję, też to przechodziłam. Ale jak się zrobi to satysfakcja jest

Oczywista oczywistość. Tylko żeby nie padało jak dzisiaj. Panowie siedzieli w kabinach koparki i samochodu a ja latałam po działce w kapturze
AnnaCh 21:42, 04 maj 2016

Jola, ale się działo Super
Roboty z cisami nie zazdroszczę, ale jak już zrobisz, to będzie porządnie i się odwdzięczą
Mam 4 do poprawki i aż się boję, współczuję z Twoją ilością
jolanka 21:46, 04 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Jola, ale się działo Super
Roboty z cisami nie zazdroszczę, ale jak już zrobisz, to będzie porządnie i się odwdzięczą
Mam 4 do poprawki i aż się boję, współczuję z Twoją ilością

Oj, działo się, działo! Cisy muszą się odwdzięczyć, bo tyle się przez nie wstydu najadłam a jeszcze roboty sobie życzą, papusiu im moje nie smakuje, no!
Efffa 21:50, 04 maj 2016

czemu sie wstydu najadałaś?
Zana 21:57, 04 maj 2016

Jolanka, jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to pomyślałam, że kopalnię odkrywkową w ogrodzie robisz. Akcja jak z ogrodowego horroru. Dobrze, żeś kwiatuchy dla równowagi psychicznej wstawiła.

Pewną wstrzemięźliwość w akcji cisów rozumiem. Ja dosadzałam w sobotę tuje w ilości sztuk uwaga... dwie! I to było koszmarne. Nie dość, że się utyrać trzeba żeby dół wykopać bo korzeni jakichś labirynt, to efekt wcale nie powala. Sadzenie tuj jest po prostu nudne!
jolanka 21:57, 04 maj 2016

Efffa napisał(a)
czemu sie wstydu najadałaś?

Bo zamiast grzecznie być zadowolonymi i nie wołać na pomoc Toszke i innych, Krzyczą na forum, że hoho
jolanka 21:59, 04 maj 2016

Zana napisał(a)
Jolanka, jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to pomyślałam, że kopalnię odkrywkową w ogrodzie robisz. Akcja jak z ogrodowego horroru. Dobrze, żeś kwiatuchy dla równowagi psychicznej wstawiła.

Pewną wstrzemięźliwość w akcji cisów rozumiem. Ja dosadzałam w sobotę tuje w ilości sztuk uwaga... dwie! I to było koszmarne. Nie dość, że się utyrać trzeba żeby dół wykopać bo korzeni jakichś labirynt, to efekt wcale nie powala. Sadzenie tuj jest po prostu nudne!

Ale coś delikatnie w sprawie szpadla i grabek się nie zająknęłaś
Kasya 22:01, 04 maj 2016

jolanka napisał(a)
Ale się dzisiaj działo

Kiedy przyjechał uzgodniony wcześniej sprzęt, trochę się przestraszyłam, wielkie to było i byłam w strachu jak będzie latać po działce coby niczego nie połamać i zniszczyć. Na szczęście Panowie okazali się fachowcami

Najpierw zsuwali wierzchnią warstwę ziemi na boki, bo szkoda by było
Potem wybierali piach i przewozili go w miejsca gdzie nie był potrzebny.
eM latał po dołach, podobno był chory i zabierał kamienie, jakby tego było jeszcze mało na działce.
Musiałam sama sprawdzić czy go z tymi kamulcami nie zasypie
Następnie wyrównywali działkę od nowa zasypując żyźniejszą ziemią zsuniętą wcześniej na boki

a co tu było robione ?
jolanka 22:03, 04 maj 2016

Kasya napisał(a)

a co tu było robione ?

Tu będzie trawnik
Zana 22:03, 04 maj 2016

Bo ja się na widły czaiłam! No nic, wezmę swoje nówki sztuki, prawie nie śmigane. (a szminki do dzisiaj nie kupiłam, o ile znasz historię, i już te resztki starej to jutro zapałką będę wydłubywać)