Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 10:15, 24 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Bardzo ładne te róże.

Dzieki
Kuba 10:17, 24 maj 2016

W zestawieniach nie pomogę ale jak zakwitną z przyjemnością popatrzę
Ja przyznaję że róże posadziłam na oko i dopiero jak nabiorą masy i pokażą kolor będę je dopasowywać, na razie wyobraźnia mi odmówiła współpracy
jolanka 10:18, 24 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Jej... jak to wszystko ci zakwitnie to będzie szał. Czekam na fotki

Jak będę tak z nimi latać zamiast sadzić to pewnie poczekają z kwitnieniem Ciągle mam wątpliwości. Pewnie wsadzę a potem ...przesadzę. jestem wzrokowcem, kolory musze widzieć w naturze, ze zdjęć troche trudno
jolanka 10:18, 24 maj 2016

anbu napisał(a)
Poooglądałam zdjęcia róż, ale będziesz miała różano
Widzę Jolu, że tu już doświadczeni pomocnicy planują. Jest dobrze

Juz oględałam ich propozycje, podobają mi się
jolanka 10:20, 24 maj 2016

Zana napisał(a)
Aniu/Makao ja kawałek zimy w różach przesiedziałam i też od nadmiaru tego co mi się podoba zgłupiałam. Dobrze, że się opamiętałam na razie i nie zamówiłam dziesiąt sztuk, bo miejsce to jeszcze nie gotowe. A zestawianie ich ze sobą to już dla mnie wyższa szkoła jazdy!

Ja na razie zgłupiałam Miałam zamówić tylko 3-4
jolanka 10:23, 24 maj 2016

Kuba napisał(a)
W zestawieniach nie pomogę ale jak zakwitną z przyjemnością popatrzę
Ja przyznaję że róże posadziłam na oko i dopiero jak nabiorą masy i pokażą kolor będę je dopasowywać, na razie wyobraźnia mi odmówiła współpracy

U mnie pewnie też tak sie skończy, przynajmniej częściowo. Dziewczyny świetnie potrafią je dopasować, bo maja je w naturze, widzą jak wyglądają. Mam nadzieję, że przynajmniej uniknę drastycznych "wpadek" kolorystycznych.

Idę popracować
Makao_J 11:35, 24 maj 2016

jolanka napisał(a)

Ja juz głupieję. Siedze od rana i oglądam te, o których pisała mi Madzenka - Gospel mi sie podoba. i rzeczywiście pod New Dawn byłby fajny. Muszę jeszcze umieścić Elfe i Casanove, o Cinderelli nie wspomnę

Ja chcę przy białej altanie posadzić która będzie miała białe zasłony więc ten różowy Louise Odier ładnie by tam odbijał. A z drugiej strony chcę posadzić białe i kremowe róże.
KasiaW76 14:51, 24 maj 2016

zestawienie roz boskie... mi tam kazda pasuje bo w kazdej jest coś pieknego. Obecnie szukam ladnych, zdrowych odmian pnacych wiec bede podgladala Ciebie
jolanka 21:40, 24 maj 2016

Makao_J napisał(a)

Ja chcę przy białej altanie posadzić która będzie miała białe zasłony więc ten różowy Louise Odier ładnie by tam odbijał. A z drugiej strony chcę posadzić białe i kremowe róże.

Luisek jest duży, trochę źle go zaplanowałam, bo w tle ma pnąca różę Lavener perfum ale ona jest na razie malutka a Luisek ma już ładne pąki Jeśli będzie grzał do góry to nici z tła

Biel, krem i róż będą u Ciebie fajnie się wypełniać. Jeśli dołączysz byliny fioletowe, niebieskie albo powojniki to będzie ślicznie
jolanka 21:42, 24 maj 2016

KasiaW76 napisał(a)
zestawienie roz boskie... mi tam kazda pasuje bo w kazdej jest coś pieknego. Obecnie szukam ladnych, zdrowych odmian pnacych wiec bede podgladala Ciebie

Masz rację, każda z róż ma w sobie coś

problemem jest tylko to, aby kolory się nie zlewały i nie gryzły bo wtedy będą albo mdłe albo będą drażnić.