Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

BasiaLT 21:10, 01 paź 2017

Widzę Jolu że ty również miałaś bardzo pracowity weekend. Ja walczyłam ze skarpą przy tarasie i jestem uchetana jak koń po weesternie. Ale było warto bo pogoda cudna po prostu.
Dzięki za info o brzozach.
Zana 21:11, 01 paź 2017

O ja też mam jeszcze trochę do przesadzania, ale na działce będę dopiero za trzy tygodnie a to już końcówka października. No i przede wszystkim będzie zapewne kilkadziesiąt worów liści do zebrania.
Kasya 21:18, 01 paź 2017

jolanka napisał(a)

Aniu, robilam błąd w UB roku sądząc rośliny od frontu domu w wykopane dołki, niby spore ale...
Mimo, ze sypalam dobra ziemie teraz okazuje się, ze jak podrosły, to "zjadły" to co dostały a więcej obok nie ma
Teraz kopiemy dużo i w głąb i dookoła, a jeśli szpaler jak np cisy to długi rów, który tak jak Ty, wypełniamy obornikiem, kompletem i kupna ziemię. Jesteśmy rzeczywiście utyrani ale mamy nadxieję, ze będą małpiszony dobrze rosły

hm...ja tez wszystko sadze w dolki z dobra ziemia..., zawsze sie ziemia "zuzyje" trzeba potem nawozic...
Magleska 21:33, 01 paź 2017

Czytam ,że pracowicie było ...... teraz będę cierpliwie czekać na fotki
anabuko1 12:29, 02 paź 2017

Zaglądam i czekam na fotki.
jolanka 19:39, 02 paź 2017

BasiaLT napisał(a)
Widzę Jolu że ty również miałaś bardzo pracowity weekend. Ja walczyłam ze skarpą przy tarasie i jestem uchetana jak koń po weesternie. Ale było warto bo pogoda cudna po prostu.
Dzięki za info o brzozach.

No kochana, właśnie widziałam u Ciebie Warto było, potwierdzam
U mnie większość rabat wygląda jak u Ciebie -przed
Żeby jeszcze tak z tydzień było ładnie to trochę podgoniłabym robote ogrodową ale wszystko wskazuje na to, że znowu będzie padać
jolanka 19:41, 02 paź 2017

Zana napisał(a)
O ja też mam jeszcze trochę do przesadzania, ale na działce będę dopiero za trzy tygodnie a to już końcówka października. No i przede wszystkim będzie zapewne kilkadziesiąt worów liści do zebrania.

Niby jeszcze będziesz mogła przesadzać ale czy będzie Ci się chciało? Ja też niektóre rzeczy zrobię dopiero wiosną, trudno. Ogród nie zając, nie ucieknie
jolanka 19:47, 02 paź 2017

Kasya napisał(a)

hm...ja tez wszystko sadze w dolki z dobra ziemia..., zawsze sie ziemia "zuzyje" trzeba potem nawozic...

Kasiu ale u mnie czyściutki piasek, plażowo-budowlany Samo nawożenie niewiele daje na dłuższą metę. Już widzę w niektórych miejscach, że koniecznie muszę dać pod spód dobrej ziemi. Sypanie po wierzchu się nie sprawdza. Przykład, zaczęły od frontu marnie rosnąć tuje. W ub roku od razu je wyjmowaliśmy, sypaliśmy nowe podłoże. Teraz zaczynają gadać z niebem
Pewnie, że nie jestem w stanie wymienić ziemi w całości ale to co mogę zrobić aby ułatwić sobie życie w przyszlości to robię
jolanka 19:48, 02 paź 2017

Magleska napisał(a)
Czytam ,że pracowicie było ...... teraz będę cierpliwie czekać na fotki

Bardzo pracowicie, jeszcze dzisiaj czuję w kościach
jolanka 19:48, 02 paź 2017

anabuko1 napisał(a)
Zaglądam i czekam na fotki.