Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

chelll 23:32, 26 sty 2018

Makao_J napisał(a)
U Ciebie też takie piękne te róże. Moje mocno chorują co roku. Chyba nie będę więcej sobie kupować. Zagopodaruję te co mam a resztę poogladam u Ciebie i innych.

Odwiedzam Was!

Makao, moje róże też chorują, a jeśli nie to drugi rok po powrocie z wakacji zastaję tylko patyki, bo gąsienice je obgryza doszczętnie. Kiepsko to wygląda.

Bogdzia 19:47, 27 sty 2018

Przed tegorocznymi wyborami powinni szybciej reagowac niz zwykle ale najlepiej pisemne skargi składac.Gorsze jest to ze z sąsiada od razu ma sie wroga ale jak ktos truje to przyjacielem też nie jest.
Kasiolaaa 13:25, 28 sty 2018

Dziewczyny zycze wam świezego oddechu bez smogu z tablicą Mendelejewa
jolanka 20:20, 28 sty 2018

tulucy napisał(a)
U nas straż miejska przyjmuje anonimowe zgłoszenia. Wystarczy że spacerowicz jakiś zadzwoni i jadą sprawdzić. Ale to jakoś słabo działa... U nas sąsiedztwo kiedyś cały sezon miało podkłady kolejowe... Kominy mają czarne... Ja to się dziwię, bo to generalnie ludzie po jakiejś szkole, studiach nawet, mają dzieci, wnuki... I tak trują wszystkich...

Jak widzisz, wykształcenie nie ma nic wspólnego z wiedzą, o kulturze nie wspomnę
W większym środowisku to lepiej działa. W małych mieścinach gorzej, władza nie chce się narażać wiec udaje, ze nie ma problemu bo może znajomego trzeba by skontrolować
jolanka 20:25, 28 sty 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Ja tego nie rozumiem. Niech przedstawi kwit z wywozki szamba u mnie była w zeszłym roku kontrola z gminy. Przecież w kieszeniach gnojowki nie wywozi. Chyba, że w pampersach latają wszyscy
To są biurwy a nie urzędniczki. Trzeba znać przepisy. W każdej gminie jest ochrona środowiska jak płacić ie podatki to trzeba wymagać. Pisać pisma nie odpisują to do sko ("samorządowe kolegium odwolawcze) pisać skargę jak jednej drugiej dowalą karę to w nocy będzie załatwiła sprawy.
Każdy obywatel powinien znać swoje prawa i obowiazki tym bardziej w gminie bo to sitwy. Nic nie robią a jak coś człowiek chce to robią z niego durna. Sama na własnej skórze się przekonałam.

Przepisy to one znają, ale jak nada się bieg sprawie to trzeba by bylo się trochę napracować a tak... Nie ma sprawy. Chyba, ze ktoś się zaweźmie i będzie kilka miesięcy chodził po urzędach i kolegiach a pewnie w końcu i po sądach. Ludzie się tego obawiają i często opuszczają.
jolanka 20:30, 28 sty 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Zawsze trzeba zrobić foty i wysłać do gminy z prośbą o zajęcie się tym procederem. Nie będzie poprawy pisać wyżej.
Zacznijcie wymagać poprawy ochrony środowiska od gminy i rozliczać ich w tym roku są wybory.

Ja kupuje drzewo dębowe i Grabowe do kominka rok wcześniej przed paleniem w kominku już wcześniej leżakówane. Mam drewutnie dosyć spora i tam sobie schnie.

Elu, masz rację. Tak powinno się robić ale jak napisałam wczesniej nie każdy chce bujać się z problemem przez długie miesiące. Ja bym pewnie uparła się i pociągnęła sprawę dalej ale ten sąsiad odpuścił.

U nas dąb leżał 4 lata Ale fajnie się palił.
Aurelllia 20:31, 28 sty 2018

Jolu widzę, że został poruszony temat smogu :/ to co się wczoraj działo w Piasecznie i okolicach jest nie do opisania.... jakby zamknąć dym papierosowy w słoiku - dosłownie - na stronach z czujnikami wszędzie czerwone kropki .... Cały dzień przesiedziany w domu bo strach było wyjść i się nie zaczadzić....
jolanka 20:32, 28 sty 2018

chelll napisał(a)

Odwiedzam Was!

Makao, moje róże też chorują, a jeśli nie to drugi rok po powrocie z wakacji zastaję tylko patyki, bo gąsienice je obgryza doszczętnie. Kiepsko to wygląda.

Ela, musisz jednak trochę te róże zabezpieczać. Niestety, nie da się inaczej
jolanka 20:37, 28 sty 2018

Bogdzia napisał(a)
Przed tegorocznymi wyborami powinni szybciej reagowac niz zwykle ale najlepiej pisemne skargi składac.Gorsze jest to ze z sąsiada od razu ma sie wroga ale jak ktos truje to przyjacielem też nie jest.

Wiem Bożenko, ze masz rację. Akurat Ci, co do których mam podejrzenia, ze pala czym popadnie to ludzie, u których policja jest w odwiedzinach dosyć często. Nawet jak im mandat dadzą to najpierw go opiją a potem i tak zrobią swoje Będą te robić specjalnie na złość, to ten typ ludzi.
jolanka 20:37, 28 sty 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Dziewczyny zycze wam świezego oddechu bez smogu z tablicą Mendelejewa

Dzięki, przyda się