Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

mrokasia 07:44, 04 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
Tak, ja tez liatrę bardzo lubię! Faktycznie łatwo się wysiewa i tworzy kępki, które juz rozsadzilam w iluś miejscach po roku i te motyle!!!

Mnie tam się nic nie wysiało . A szkoda bo też liatrę lubię. Mam plan posadzić jej sporo na frontową. Ale obiecałam sobie nie kupować już roślin w kłączach luzem. A tu Jola kusi, niedobra!!!
UrsaMaior 08:36, 04 mar 2018

Mnie się też nic nie wysiewa, jeśli Cię to pocieszy Za wyjątkiem werbeny - ale tylko w jednym miejscu.
jolanka 08:40, 04 mar 2018

Aurelllia napisał(a)
ja to też wolałabym osobno, ale nie było :/ a że chciałam bialą to już wzięłam tą w mieszance

W szkółkach bylinowych wiosna na pewno bedą. Wtedy widać jak wygląda cala roślina. Cenowo chyba tak samo
jolanka 08:42, 04 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Liatrze daj trochę miejsca, bo ładnie w kępki przyrasta. Ja sadziłam trzy lata temu po jednej cebulce, a już w drugim roku zrobiła się mała kępka z tej jednej, a po dwóch sezonach całkiem sporaDo tego jak zostawisz na nasiona to łatwo się wysiewa

Dzięki, dobrze wiedzieć. Tak zrobię.
Jeśli się wysieje to super ale u mnie na TM piachu to mam wątpliwości. Poza tym ptaszory prędzej zjedzą młode siewki
jolanka 08:47, 04 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
Tak, ja tez liatrę bardzo lubię! Faktycznie łatwo się wysiewa i tworzy kępki, które juz rozsadzilam w iluś miejscach po roku i te motyle!!!

Ja miałam liatrę dwa lata temu ale posadziłam wtedy jeszcze na moim "ugorze" - bez nawiezionej ziemi, tak aby cos posadzić. Niestety padła, to było bez sensu. Teraz juz kilka wywrotek ziemi zostało przywiezionych więc jest nadzieja
Oj, tak, motyle Dlatego kupuję kfiotki
jolanka 08:48, 04 mar 2018

mrokasia napisał(a)

Mnie tam się nic nie wysiało . A szkoda bo też liatrę lubię. Mam plan posadzić jej sporo na frontową. Ale obiecałam sobie nie kupować już roślin w kłączach luzem. A tu Jola kusi, niedobra!!!

Kasia, kupimy więcej w szkółce;D
Ja kuszę? Tylko się chwałę
jolanka 08:50, 04 mar 2018

UrsaMaior napisał(a)
Mnie się też nic nie wysiewa, jeśli Cię to pocieszy Za wyjątkiem werbeny - ale tylko w jednym miejscu.

Poczekaj, może za młode jeszcze były
Anda 12:09, 04 mar 2018

Sliczne zdjęcia ptaków
A śniegu na święta nie chcemy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
yolka 12:24, 04 mar 2018

jolanka napisał(a)
Straszyć nie będę ale.... znalazłam zdjęcie z 1 kwietnia kilka lat temu. Dom jeszcze nie był skończony, działka ledwo ogrodzona jakimiś palikami i siatką leśną.
Zobaczcie co stoi na zaspie śnieżnej, koszyczek z wielkanocną święconką
To nie jest prima aprilis, tylko autentyczne zdjęcie

U mnie było podobnie w 2013 roku, ale czytam o bylinowych planach-wiosna więc już nadchodzi...
jolanka 16:31, 04 mar 2018

Anda napisał(a)
Sliczne zdjęcia ptaków
A śniegu na święta nie chcemy

Dziękuję bardzo
Haha, nasze życzenia natura ma w nosie. I tak zrobi co będzie chciała