Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Juzia 22:58, 11 lip 2016

kamila66 00:36, 12 lip 2016

Iwonko jest pięknie Robisz fajne zdjęcia całej perspektywy lubię wiedzieć gdzie jestem Ogórki proponuję podwiązać, zobacz u mnie jak fajnie się pną w górę
anabuko1 06:42, 12 lip 2016

Żurawki i trawki - śliczne połączenie.
Suuper to wygląda
Dominika11 08:21, 12 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Ewa, jeszcze nie zaglądałam, czy już jest. Ale pietruszka i buraczki są WIELKIE
Ogórki ze skrzyń wyłażą

WOW

a chmury burzowe - piekna fotka
Iwk4 10:49, 12 lip 2016

Dziś mi ręce opadły. Zielska nie ogarnę chyba. Tam, gdzie tydzień temu przed wyjazdem wypieliłam, rośnie na nowo.
W trawniku mam krwawnik i masę innych liściastych
Masakra jakaś.
Na rabatach staram się pielić na bieżąco, żadnego roku tak nie było, albo nie pamiętam ...
Wolałam już zakładanie rabat i oranie szpadlem.
Z tym trawnikiem coś muszę zrobić. Bo pielenie trawnika ... czy to w ogóle jest możliwe? Na razie pozostaje koszenie ...
Najgorsze, ze na wjeździe jest na razie ugór i tak sobie myślę, że zielsko się przez to rozłazi ...
I mam wątpliwość z wyrzucaniem wypielonego zielska na kompost ... Ostatnio wyrzucam do pojemnika bio wszystkie podejrzane o ekspresowe rozmnażanie się roślinki ...
LyraBea 10:57, 12 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Dziś mi ręce opadły. Zielska nie ogarnę chyba. Tam, gdzie tydzień temu przed wyjazdem wypieliłam, rośnie na nowo.
W trawniku mam krwawnik i masę innych liściastych
Masakra jakaś.
Na rabatach staram się pielić na bieżąco, żadnego roku tak nie było, albo nie pamiętam ...
Wolałam już zakładanie rabat i oranie szpadlem.
Z tym trawnikiem coś muszę zrobić. Bo pielenie trawnika ... czy to w ogóle jest możliwe? Na razie pozostaje koszenie ...
Najgorsze, ze na wjeździe jest na razie ugór i tak sobie myślę, że zielsko się przez to rozłazi ...
I mam wątpliwość z wyrzucaniem wypielonego zielska na kompost ... Ostatnio wyrzucam do pojemnika bio wszystkie podejrzane o ekspresowe rozmnażanie się roślinki ...
Ja też nie mogę opanować sytuacji z chwastami. Walcząc o trawnik zaniedbałam wszystko inne. Wczoraj próbowałam coś popielić, ale jedna ulewa goniła drugą i za mokro. W jednym miejscu to chyba maczeta będzie mi potrzebna, tak wybujało wszystko. Też mam obawy przez wrzucaniem takich chwastów na kompostownik. Kto wie, czy rośliny nie zawiązały już nasion a potem tylko sobie samej można porozsiewać chwaściory.
Dominika11 11:03, 12 lip 2016

krwawnik to i u mnie zmora, mam nawet w trawniku, ale zaopatrzyłam sie w starane - zobaczę jak popryskam
Iwk4 11:24, 12 lip 2016

Beatko, no właśnie chodzi o te zawiązki nasionek... I te, co rozmnażają się z kłączy... Strach się bać normalnie

Dominiko, znalazłam coś takiego:
Środek chwastobójczy STARANE TRAWNIKI 260 EW TARGET
To kupiłaś?
Dominika11 11:28, 12 lip 2016

ten starane trawniki to jakaś nowość ponoć - ja kupiłam samo Starane 250EC na priva wyslę ci linka jak chcesz
lindsay80 11:51, 12 lip 2016

łączę się w bólu w kwestii chwastów, na koniczynę w trawniku poskutkowało u mnie Fernando, powinno poradzić sobie też z innymi chwastami.