Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Zana 17:18, 14 wrz 2016

Piękne obrazki Iwonko z Twojego ogródka, ale to nic nowego. Śliwy Ci się nieźle bujnęły przez ten rok. Doczytałam, że zawilce jednak zostawiasz (nota bene wcale Ci się nie dziwię, bo fajnie tam wyglądają, ładnie się komponują ze śliwami).
Iwk4 17:31, 14 wrz 2016

Aniu, ja ich nie mam gdzie przesadzić. Poczekam najpierw, czy zimę przeżyją ...
Wszyscy komponują śliwy z hortensjami, ja chciałam inaczej ...
Jaskrowatych roślinek jest więcej:
jaskrowate
MirellaB 18:57, 14 wrz 2016

Iwonka czy jasne różowe rozchodniki długo u Ciebie kwitną?
Mam takiego dużego, ale już przekwitł.

Znowu podziwiałam czerwoną różę.
Joku 19:14, 14 wrz 2016

Iwonko, dokładnie wyjaśniłaś mi kwestię trawnika. Faktycznie, utrudnienie spore przy koszeniu. Trzeba za każdym razem docinać wąsy. Teraz na pewno jest wam wygodniej.
Montany dla mnie są symbolem waszego ogrodu.
asiak 21:10, 14 wrz 2016

Piękne widoki Czerwone róże też mi się podobają
08:11, 15 wrz 2016
Iwonko swoje śliwowiśnie tnę od samego początku po dwa razy w roku a nieraz i trzeci raz się zdarza ale to już kosmetyka raczej to co wystaje poza kształt kuli Moje nie są szczepione.Nie obejrzysz się a z Twoich zrobią się ładne czuprynki,zgrabne kupiłaś
08:13, 15 wrz 2016
Iwk4 napisał(a)

Kiedy akcja "ciurkadełko"? Widzę fajny kamień
LyraBea 08:28, 15 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)

Widoczek rabatki z rozchodnikami dedykuję sobie. jak się tak napatrzę, tak napatrzę dużo, to pokocham
Dzień dobry Iwonko. Zaczęłam zwiedzanie od Twojego ogródka. Twoje skrętniki od Mirki jeszcze piękniejsze od moich.
Dominika11 08:34, 15 wrz 2016

ależ pieknie wyglądają rozchodniki
Sebek 08:47, 15 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)

Łucjo, czerwień mocna, staram się ją berberysami, werbeną i jeżówkami wyciszyć. To tak, jak zachłyśnięty nowościami ogrodnik ( niedoświadczony jeszcze, któremu wszystko się podoba i wszystko chciałby mieć) jedzie do szkółki pobliskiej i kupuje 12 róż jednego gatunku ( to plus ) zwracając tylko uwagę na zdrowotność i kwitnięcie. Dziś pewnie bym dłużej wybierała, a wtedy raz dwa i już ...

Laik jedzie i kupuje po 1 sztuce każdej innej - przynajmniej w moim przypadku tak było