Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 20:57, 06 paź 2016

Jakiś czas temu napisałam na jednym wątku, że chcialabym trochę nasionek rozplenicy Hameln. Dostałam priv od jednej dobrej duszyczki, co post czytała i dwa dni temu przyszła przesyłka. Zdziwiłam się, bo zapomniałam normalnie o tym. Rozpakowywałam z zaciekawieniem, jak małe dziecko
Jupiiii, trawki wielkie, a Agatka pisała, ze to są siewki. W życiu nie widziałam takich wielkich siewek

Przebrałam się po pracy i postanowiłam posadzić roślinki.
Na co moje dziecko powiedziało: Mamo, nie możesz iść.
Bo pada.

Po czym ucieszył się, że jednak pójdę, bo na cały regulator sobie muzykę ustawi. A matka co tam, niech moknie.

Poprosiłam o wsparcie na czas sadzenia niebiosa. Zanim prośba dotarła, spadło ciut deszczyku,

za chwilę było tak:

Rabatka pod rozplenice nie była gotowa, bo czekałam na cieśli. Wywiozłam 5 taczek piasku, nawiozłam czarnoziem wymieszany z gliną i kompostem, posadziłam rozplenice, podlałam, posprzątałam. Cała rabatka będzie robiona wiosną, jak fachowcy sobie pójdą.

Wieczorem mocno zaczęło padać. Mocno i przez całą noc

Agatko
, dziękuję. Oby tylko nie zmarzły

hanka_andrus 20:58, 06 paź 2016

Dzis wbrew niebiosom zmobilizowałam się do ogrodu, ale sadziłam tylko jeżówki I to jeszcze nie wszystkie mi się udało zadomowić ma grządce.
A gdzie jeszcze cięcie malin? Gdzie wykopywanie dalii? I ostatnie koszenie trawnika? Potrzebuję tygodnia bezdeszczowego. Załatwisz?
Iwk4 21:06, 06 paź 2016

Hogata napisał(a)
Udanego wieczoru

I niech wszystko rośnie pięknie.

Agatko, dziękuję
A tu moja tegoroczna rozplenica Moundry z nasionek od Ewy:
Ma kotki

I druga:
Iwk4 21:11, 06 paź 2016

hanka_andrus napisał(a)
Dzis wbrew niebiosom zmobilizowałam się do ogrodu, ale sadziłam tylko jeżówki I to jeszcze nie wszystkie mi się udało zadomowić ma grządce.
A gdzie jeszcze cięcie malin? Gdzie wykopywanie dalii? I ostatnie koszenie trawnika? Potrzebuję tygodnia bezdeszczowego. Załatwisz?

Noooo, uśmiechnęłam się Haniu
Haniu, no sporo jeszcze.
Od czwartku, 13 - go ma być lepiej przez kilak dni, ale ciepełka nie obiecuję.
W piątek będę mieć wolne, to też może te cebulki posadzę
hanka_andrus 21:19, 06 paź 2016

Tak wygląda, że w jednym terminie to sadzenie będzie i u mnie i u Ciebie.
Iwk4 21:28, 06 paź 2016

Iza, zatoki nie są fajne. Zdrówka życzę.

Irenko
, takie prace są ważne. Też mnie cieszą. Czasem się uda

Beatko, sadź cebulki, jak tylko się uda. Pogoda niepewna, ok. 13-go ma być u mnie troszkę słońca.
Przydałoby się ciut cieplej.
Iwk4 21:50, 06 paź 2016

bdan napisał(a)

No tak to jest, że my rodzice musimy młodym zaufać, pozwolić im samym podejmować decyzje i uczyć się na własnych doświadczeniach.
Też drżę, czy wybory które robią są dobre. Ale, czy gdyby nas poprosili o dokonanie wyborów za nich, czy na pewno podjęlibyśmy te właściwe i najlepsze dla nich?

Zamyśliłam się nad tym ...
Danusiu, chyba nie. Myślimy inaczej, żyjemy inaczej, nasze dzieci są odrębną jednostką. Muszą się nauczyć sami
Chociaż młodszymi czasami trzeba pokierować
Iwk4 22:08, 06 paź 2016

Malgosik napisał(a)
pięknie u Ciebie
dużo kolorów
zastanawiałam się kiedyś nad hortką Phantom
ale ostatecznie stanęło na Silver Dollar

Małgoś, Phantom jest śliczny
Ma potężne kwiaty. Jest niesamowity.
I pięknie się przebarwił

Iwk4 22:18, 06 paź 2016

Marcinki:

I chryzantemki:

Luki 22:19, 06 paź 2016

Uwierzysz Iwonko, że ja Phantoma uważałem cały czas za najbrzydszą hortensje o pełnych kwiatach i w sumie nadal uważam, że na zdjęciach kiepsko się prezentuje bo to co zobaczyłem na żywo zmieniło całkowicie moje zdanie na jego temat