Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Dominika11 21:13, 24 paź 2016

Iwonko czytałaś u mnie co planuję zrobić ??? - co myślisz o tym ???
Iwk4 21:23, 24 paź 2016

olga80 napisał(a)
Iwonko Ty łapiesz doła z Twoim ogrodem to nie możliwe masz piękny ogród !!! Każda rabata u Ciebie zachwyca
Fachowców znajdź innych nie daj się zwodzić jak ktoś nie odbiera telefonów to dla mnie jest spawa jasna.
Ubiegła zima i wiosenne przymrozki dla traw były zabójcze u nas w szkółce Pan mówił,że większość traw mu wymarzła u mnie niestety też trawy nie dały rady

Tereniu, nigdy tak nie masz, że chciałabyś mieć różne ogrody w różnych stylach? A tu ma sie jeden ogród i jeden styl
Dobrze, ze resztę można na Ogrodowisku podziwiać. Ile wątków, tyle różnych ogrodów

Fachowców nowych już znalazłam. Będzie w najbliższym czasie skończone
Iwk4 21:38, 24 paź 2016

kasiek napisał(a)

Super te berberysy do elewacji pasują,do tego te róże - miodzio!. Ja też mam winobluszcz więc wiem jaki jest inwazyjny...

Kasiu, młode siewki po prostu pielę
Połączenie berberysu i tych róż też bardzo lubię

Różyczkom już chyba zimno
Iwk4 21:54, 24 paź 2016

Aniaaa napisał(a)
Iwonko a Ty siły masz za kilku chłopa Widzę dalsze zmiany rabatowe.
Podziwiam cały czas i za siłę i za "chcenie się" Ja niedawno latałam z doniczkami trzęślicy,miałam posadzić na jednej rabacie ale wiązałoby się to z przeprowadzką innych roślin wprawdzie tylko kawałek ale jednak.Jak pomyślałam,że te inne rośliny trzeba wykopać i na nowo sadzić to odechciało mi się.Molinia powędrowała do przechowalnika.Na wiosnę ochota powróci na ogród
Cebulek nie sadzę,przez ostatnie lata sporo nasadziłam dzieląc się z nornicami Jedynie poluję na czosnki,tych mi zawsze mało.
Winobluszcz pięciolistkowy też mam i pilnuję go by za bardzo nie opanował słupków od ogrodzenia,przycinam w razie czego.Ale ptaszki dbają o to by pojawiał się w różnych miejscach wbrew właścicielce ogrodu Zjadają nasiona i potem "sru" tu i tam i w najmniej spodziewanych miejscach wyrasta.

Wiosną Aniu z podwójną siłą wrócisz do ogrodu.
Ja jeszcze trochę działam, ale głównie skupiona jestem na cebulkach i uprzątnięciu warzywniaka ...
Zaczyna się dziać wkoło sporo innych spraw... Te inne też trzeba ogarnąć
W sobotę przesadziłam różę New Dawn. Długo się zanosiłam, ale sama bym nie dała rady. Pomagał mi Zbyszek. Niesamowite, jak mocno rozrosłą się w trzecim sezonie.

Ale korzenie miała niewielkie w stosunku do rozmiarów krzewu ... połowę musiałam wyciąć, bo na trejażu ją oplatałam wcześniej, teraz trzeba było rozebrać ...
Zostało puste miejsce:

I myślę, by wiosną posadzić dwie kulki podsadzone miskantem ML:

ND poszła na pergolę. Tam ją najpierw rozpięliśmy na listewkach, dopiero potem zakopałam ją do dobrej ziemi, udeptałam, podlałam, zrobiłam kopczyk ... Ale jeszcze kompostem podsypię

A z tuji zrobię kulkę, z berberysu też Wiosną
Iwk4 22:00, 24 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Iwonko czytałam ze pytałaś o evergoldy ) u mnie w słońcu i półcieniu boskie wielkie bezproblemowe ) bardzo je lubie Ren ma cudne poletko )) zapewne juz wiesz )

Tak Jolu, u Reni są niesamowite. Intensywnie będę wiosną o nich myśleć na buksikową Ten kolor zieleni z żółtym paskiem by tu idealnie się wpasował

Iwk4 22:06, 24 paź 2016

Basilikum napisał(a)
poczytalam ale mialam do nadrobienia

zapraszam do mnie na opowiastke dla nauczycieli

Iza, byłąm
Świetnie historie opowiadasz. Z humorem
Iwk4 22:08, 24 paź 2016

blyxa napisał(a)

Nie straszcie. Rozsiał mi się od sąsiadki, od której dzieli mnie ulica. Już się stresuję, ze kiedyś nie zauważę kolejnych siewek.

Nadrobiłam zaległości Iwonko i macham radośnie. I z miejsca współczuje przebojów z dachem.

Winoblusz od razu nie zapanuje, ale trzeba mieć go pod kontrolą
Siewki wyrywaj
Iwk4 22:14, 24 paź 2016

I kilka fotek ze spaceru po ogrodzie... Niestety, słońca brak. U niektórych zagościło, fajnie mieli
Ale jesień bez słońca też kolorami pomalowała
Vanilia Fraze:

I buczek Dawyck purple - tylko gdzie to purple

Iwk4 22:19, 24 paź 2016

Z przodu domu:

Hortensje przesadzane jesienią, dlatego tak szybko zbrązowiały ...

AnnaCh 22:20, 24 paź 2016

Iwonko czytam, że będą nowi, sprawni fachowcy Dobrze, że w końcu się ułożyło
Dobrze też, że się tylko potłukłaś. Moja mama w listopadzie 2014 roku po drodze do mnie spadła ze schodów i tak bardzo połamała nogę, że kilka osób mogłoby sobie złamać, bo i połamana kostka, kość piszczelowa i strzałkowa, skręcony staw, porażka. Operacja, bardzo długa i bolesna rehabilitacja, a teraz od czerwca wszystko od nowa, bo miała operację na wyjęcie drutów, śrub i blach i blizna zarosła nerw, co sprawia, że jest to bardzo bolesna i ma odrętwiałą nogę, Po tej drugiej operacji powinna po kilku dniach normalnie chodzić, a mija kilka miesięcy i dobrze nie jest
Oj ale się rozpisałam, sorki
Piękny masz ogród i tym się ciesz Robota nie zając, nie ucieknie, a Ty teraz wylecz stłuczenia