Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Makao_J 17:34, 20 gru 2016

Iwk4 napisał(a)

Aniu, dziękuję.
Otoczenie czeka na malowanie, tu nie daliśmy już rady. Sił i czasu zabrakło. Zamykam oczy i udaję, że nie widzę tej mocnej zieleni ... i kwiecistej tapety przy telewizorze. I pomyśleć, że 4 lata temu mi się podobało Upssss.

Hehe Skąd ja to znam. U siebie też miałam zieleń w kuchni i jadalni. Miałam pomarańczowy na klatce schodowej i bordo w sypialni. Po 8 latach mieszkania tu i eksperymentowania stwierdzam że jednak białe ściany albo złamana biel lub kremy i delikatne beże tzn. jasne ściany są najlepsze
leon60 18:28, 20 gru 2016

Podziwiam ręcznie wykonane ozdoby

Co do kolorów ścian u mnie pamiętam kremowe, żółte, jasny groszek. Potem poleciałam wszystko jaśniutkim beżem i to też nie było to. Zimą dostawałam rozstroju nerwowego Jednak biel jest najlepsza, czysta świeża i do wszystkiego pasuje.
sylwia_slomc... 22:50, 20 gru 2016

Śliczna szopka na choince Doczytałam się pochodzenia ..tym bardziej cenna
GorAna 22:53, 20 gru 2016

Iwonko, ależ Twoje koronkowe bombki cudowne, moja Siostra się w nich specjalizuje
Ty działasz dzisiaj na słodko, a ja na słono
Piernika bym pochłonęła
Iwk4 23:21, 20 gru 2016

Mirelko, najbardziej mnie denerwuje, jak posprzatąm kuchnię, a potem krasnoludki nabałaganią. Bardzo często tak jest wieczorami, kiedy ja tam już nie zaglądam. Na szczęście niektóre krasnoludki się wyprowadziły

Jolu, moje rączki potrzebowały zajęcia, na dodatek miłe było, jak M patrzył i komentował, że na sprzedaż powinnam robić bombki... co oznaczało, że mu się podobają. Kordonek miałam ze starych zapasów, więc niewiele wydałam na ozdoby
Iwk4 23:22, 20 gru 2016

wrobelki napisał(a)
Śliczna choinka u Ciebie

Bardzo dziękuję. Miłe to
Iwk4 23:55, 20 gru 2016

Mikrau napisał(a)
Dzień dobry Iwonko. Chociaż jestem tu "nowa" - od dawna podczytuję ogrodowisko i przeglądam wiele wątków. Znajduję w nich bratnie dusze i wiele inspiracji do dalszego dzialania w ogrodzie. Informacje tu zdobyte, poparte doświadczeniami są bezcenne. No to skoro wędruję po wątkach, dlaczego zatrzymalam się u Ciebie? Wielki pozytywny spokoj bije z Twojego wątku, życzliwe treści i dobra energia. Już nie raz w porywach mialam zamiar założyć swój ale niestety, chyba byłabym tu najstarsza, yyyyy a tego bym nie zniosła. Zdrowych Wesołych Swiąt dla Ciebie i tutaj zaglądających. Znam Wasze ogrody. Pozdrawiam Mika.

Mika, witam Cię serdecznie. Bardzo dobrze, że czerpiesz inspiracje z tego forum.
Też trafiłam tu przypadkiem i zostałam na dłużej. Można znaleźć tutaj super sprzymierzeńców, czasami spotkać się w realu, a na forum doradzić, dopytać ...

Miko, wygląda na to, że to twój pierwszy wpis na forum, dlatego witam Cię jeszcze raz cieplutko

Co do wieku, najstarsza byś nie była. Ręczę. Sporo jest tu osób w różnym wieku, są osoby na emeryturze, np. Hanusia, świetne rymowanki pisze.
Czekam więc na twoją odwagę, może zdecydujesz się na swój wątek wiosną, gdy ogród będzie budzić się do życia
Bardzo dziękuję za życzenia Świąteczne

Dziś w szkole opowiadałam dzieciom o magii Świąt, o tym, co ważne, o mocy obdarowywania innych. Jedna dziewczynka ładnie powiedziała, że prezenty robimy sobie na znak, że Dzieciątko też dostało podarki od Mędrców, a najważniejsze jest dać coś od serca
Iwk4 23:58, 20 gru 2016

Basilikum napisał(a)
Mika ja o to starszenstwo bym sie spierala. No í skoro starsza jestes, to pewnie znasz pelno dobrych ogrodniczych rad
zakladaj watek bydziemy zagladac

Co racja, to racja

Basilikum napisał(a)
Iwonko ale masz piekna choinke Twoje bombki sa cudowne i inne ozdoby tez

Iza, wielkie dzięki
Iwk4 00:01, 21 gru 2016

Makao_J napisał(a)

Hehe Skąd ja to znam. U siebie też miałam zieleń w kuchni i jadalni. Miałam pomarańczowy na klatce schodowej i bordo w sypialni. Po 8 latach mieszkania tu i eksperymentowania stwierdzam że jednak białe ściany albo złamana biel lub kremy i delikatne beże tzn. jasne ściany są najlepsze

Też się do bieli przekonuję, tam, gdzie malowaliśmy, część ścian na biało, reszta złamana biel beżem lub szarym ... Tylko M nieprzekonany, na razie mi ciągle wypomina i drwi, jak mówię, że kolor w dodatkach można wnieść. Ale mam tak dość koloru, że nawet poduszki na beżowej kanapie są białe
Iwk4 00:03, 21 gru 2016

leon60 napisał(a)
Podziwiam ręcznie wykonane ozdoby

Co do kolorów ścian u mnie pamiętam kremowe, żółte, jasny groszek. Potem poleciałam wszystko jaśniutkim beżem i to też nie było to. Zimą dostawałam rozstroju nerwowego Jednak biel jest najlepsza, czysta świeża i do wszystkiego pasuje.

Olu, masz rację, choć nie ręczę, czy e-Ma przekonam. Ale on weekendowy, to może zniesie moje "widzimisię"