Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 15:17, 25 sty 2017

Aniu, u mnie długo nie widziałam, bo kotek pilnował, to nie przylatywały ... Ale jedzonko je skusiło. Wystarczy, że jeden odnajdzie jedzonko, to się nie opędzisz.
A nasz kotek odpuścił sobie, bo teraz w zaloty chodzi

A za miesiąc pewnie będę mieć młode szczeniaki. Tak mnie moja Tola urządziła. Raz mi między nogami zwiała i przyszła po zalotach. Ulicznica jedna ...
gobasia 15:19, 25 sty 2017

Iwonko zdjęcia robisz super...Tylko ja mam -1,5 ,to gołym okiem słabo widzę

a sikory jak ta lala
Margerytka40 15:38, 25 sty 2017

U Ciebie Iwonko ten przegorzan taki fajny niziutki a u mnie co roku kolos na 1,50m wyrasta . Muszę mu podpory robić bo aż się przewraca. A siewek multum pod nim. Zobaczę wiosną ,jak wzejdą mogę się podzielić
MirellaB 15:51, 25 sty 2017

Iwonko muszę kupić tą roślinkę i miejsce przy juce bym dla niej miała

Iwonka jedzonka dla ptaków w siatkach unikam. Taka siatka jest niebezpieczna dla ptaków - bywa, że się w nią zaplątują
Sebek 16:17, 25 sty 2017

Poczytałem o ulicznicy... Dobrze, że doczytałem również, że o czworonoga chodzi
Przegorzany mam i lubię - tylko nigdy nie wiem czy im zostawiać te wielkie liście czy obrywać
Ewa777 16:18, 25 sty 2017

Podziwiam zdjęcia z ogrodu
Iwk4 16:34, 25 sty 2017

Sebek napisał(a)
Poczytałem o ulicznicy... Dobrze, że doczytałem również, że o czworonoga chodzi

Hi, hi
Sebku o sunię chodzi.
Tylko ja siem pytam, kto te szczeniaki będzie chował? Hę? Latać z psami - to pierwsza była, a z mopem polatam sobie pewnie ja...
anbu 16:45, 25 sty 2017

Iwonka no ffffiesz co! swego pupila ulicznicą nazywasz
Iwk4 17:34, 25 sty 2017

Aniu, to też tak trochę miano z przekory
Tola, moja sunia ulicę przed domem traktuje, jak przedłużenie naszej posesji. Gdy tylko przebywa na dworze, mimo tralek w ogrodzeniu, przeciska się przez ogrodzenie i leży na chodniku przed domem pilnując wejścia. Sąsiadom nic nie zrobi, ale obcego psa nie przepusci. Gdy wracam z pracy, albo mąż samochodem - pierwsza mas wita. I robi to tak dlugo, aż wszyscy są w domu. To boczna osiedlowa droga, więc wszyscy wiedzą, że Tola siedzi na drodze. Już płot zagęszczaliśmy i tak znalazła przejscie. Większość czasu spędza na ulicy, kiedy tylko jest na dworze. Zalatwia się lecąc za dom na pole. Nauczyła się takiego zachowania od poprzedniego naszego pieska. Dwa lata chowali się razem. A jak chce wejść do domu, szczeka przy drzwiach.
Stąd ta żartobliwa nazwa

Wyczuwa też naszego kotka, kiedy chce on wejść do domu. Zaczyna się kręcić i skakać przy drzwiach tarasowych.
asiak 19:16, 25 sty 2017

Iwonko, gdzie zamawiałaś różyczkę Lavender? Też się chyba skuszę