Sebek, na rabatach, których ruszać nie będę, moze być, ale czosnki będę wykopywać. W lawendzie (brzydkiej) brzydko wyglądają zaschnięte liście czosnków. Dziś poszłam po nożyczki i poobcinałam. Czosnki są w kompoście w doniczkach. jeśli padnie lawenda, wykopię czosnki, nasadzenia na nowo zrobię w żwirku. Czyli go przedłużę, bo aż się prosi. I tak go mam chwilowo za mało...
Co do trawy, też będę ściółkować trawą. Jestem za
Baaaardzo za... ściółkowanie trawą ma same zalety
Aniu, u mnie ładnie świecą Admiration. Mam tez Bagatelle, ale moje jakieś niewydarzone. Może to pomyłka jakaś, bo moich niemal na rabacie nie widać... A u Madżenki Bagatelle ładniusię, u mnie nieeee
Najlepiej, jak będziesz w szkółce, obejrzyj jedne i drugie. Wybierz zdrowsze i ładniejsze okazy.
Iwonko czosnki u minie takie jak i u ciebie, liście brzydkie ;(, ale taka ich natura (podobno) muszę pomyśleć w czym to zamaskować, ale już nie w tym roku
właśnie czytam o zawilcach ....o szkodliwym sąsiedztwie magnolii i róz nic nie piszą? bo w takim towarzystwie zawilce ulokowałam. ....tak ładnie teraz kwitną ...nie nie wiem czy bym była chetna je wysiudac z ogrodu trudne