Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

18:48, 12 kwi 2016
3 skrzynie warzywne tylko planujesz?

ja będę mieć 6 i wydaje mi się że będzie na styk

jajeczko dinozaura ....może być hitem letnich wieczorów
Iwk4 14:56, 13 kwi 2016

Zana napisał(a)
Mam trzy sztuki tej trawki, może też przy różach posadzę. Kupiłam ją w ubiegłym roku, jeszcze malutka była.

Ja jej jeszcze nie mam. Mam nadzieję, ze za tydzień na targach będzie, to kupię, a jak nie, to zamówię wysyłkowo podoba mi się.
Aniu, czy zbierałaś nasionka i próbowałaś ją wysiać ? Łatwo wschodzi - tak pisała Ewa
Iwk4 14:57, 13 kwi 2016

Mirka napisał(a)
Iwonka fajna ta trawa ja się już ustawiam w kolejce nasionkowej

Mirko, nie ma sprawy. Jak tylko zostanę jej posiadaczką
Iwk4 15:03, 13 kwi 2016

Kuba napisał(a)
Poczytałam i pooglądałam
Zaciekawiła mnie ta trawka do artemis, gdzie można zobaczyć to zestawienie?
Czytam też o dylematach żurawkowych, też myślę o ich wymianie na berberysy ale ciągle się waham czy będę zadowolona
Moje skrzynki warzywne też jeszcze niegotowe, cieszę się że nie będę ostatnia

Ewuniu, co do skrzynek, chciałabym, by pan dotrzymał słowa i dowiózł tą ziemię. To M by mi pomógł załadować do skrzyń. jak się spóźni, to będę musiała sama wozić ziemię

Co do trawki, możesz zobaczyć tutaj u Vivy:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1525-kolorowy-ogrod-na-piasku?page=331#post_9
Iwk4 15:25, 13 kwi 2016

Kacha123 napisał(a)
Ale wszystko u Ciebie ogarnięte! niesamowite jak zmienił się Twój ogród przez ostatni rok, a to jeszcze nie koniec. Brawo Ty!

Kasiu, masz rację. To jeszcze nie koniec. Ale do końca zmierzam. Potem już smaczki I poprawianie błędów
Zmiany ... doszły krawężniki. Chociaż nie wszędzie jeszcze. Rabaty wyprostowane, tuje wymienione, drzewka i trawy posadzone
I nowe róże
Iwk4 15:27, 13 kwi 2016

Shemsi napisał(a)
Z przyjemnością oglądam zdjęcia Twoich rabat

U mnie skrzynki warzywne też w robocie, tylko poszłam na łatwiznę i u mnie to będą nadstawki paletowe. Aktualnie jesteśmy w fazie malowania - do maja się pewnie wyrobimy

Weroniko, nadstawki widziałam na forum. Też się dobrze sprawdzają. Sporo nowych warzywników powstało ostatmio
Iwk4 15:30, 13 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
No porządki solidne. Domyślam się że musiałaś pielić bo kory nie widzę. A czemu??

Aniu, u mnie miejscami jeszcze ziemia słaba. Polepszam obornikiem, kompostem, gliną - bo mam piaski.
Jak już polepszę, to wyłożę korą. By ziemia nie parowała. Tylko przy lawendzie nie będzie.
Iwk4 15:33, 13 kwi 2016

Dziewczyny, macham zbiorowo. Dzięki.
Za chwilę z młodym i jego klasą jedziemy do kina. Może uda mi się o szkółkę zachaczyć.
Iwk4 15:34, 13 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
3 skrzynie warzywne tylko planujesz?

ja będę mieć 6 i wydaje mi się że będzie na styk

jajeczko dinozaura ....może być hitem letnich wieczorów

Justynko, ja więcej miejsca nie mam. Musi wystarczyć.
Zana 16:25, 13 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)

Ja jej jeszcze nie mam. Mam nadzieję, ze za tydzień na targach będzie, to kupię, a jak nie, to zamówię wysyłkowo podoba mi się.
Aniu, czy zbierałaś nasionka i próbowałaś ją wysiać ? Łatwo wschodzi - tak pisała Ewa

Nasion nie zbierałam. Ja mam niestety mieszkanie, które jest mocno zacienione, więc wysiewanie czegokolwiek chyba jest z góry skazane na porażkę. Fajnie, że znalazłaś to zdjęcie Vivy, kolejna inspiracja - tę kocimiętkę też mam, ale ona mi się strasznie pokłada, chyba ma za mokro i za mało słońca.

Mam nadzieję, że film interesujący.