Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

jolanka 19:59, 08 sty 2018

Leżąc i chorując miałam wreszcie czas na oglądanie. Nic nie pisalam ale spokojnie podpatrywałam co też udalo Ci się zrobic przez te kilka lat. Muszę przyznać, że zazdroszczę Ci Iwonko niesamowitej energii. I jeszcze jednej rzeczy: zdecydowania i pewości, że podjęta decyzja jest dla Ciebie dobra. U mnie jak na razie często jest tak, że nie jestem pewna swoich decyzji i czekam jak pomyslowy Dobromir aż spadnie mi na glowę olsnienieI czekam.
Iwk4 20:02, 08 sty 2018

Madzenka napisał(a)
Piękny przegląd roku. Ile pracy wykonaliście!!!

Wróciłaś Madżenko. I bardzo dobrze. Jakoś tu pusto było, przez moment brakowało mi starszych ogrodów i ich właścicieli. Zaczęłam się zastanawiać, czy nadal tu tkwić...
sylwia_slomc... 20:08, 08 sty 2018

Napawam oczy, a chętnie bym też wąchała

Iwk4 20:39, 08 sty 2018

Kasiu, Sebku, Asiu, Dominiko, witajcie. Oj brakowało mi starych znajomych
Zaczynam więc ciąg dalszy wspomnień - czerwiec 2017
Kwitły rododendrony. Stopniowo, nie wszystkie naraz. Mam 4, latem przybył jeszcze jeden - "Może ciocia coś z nim zrobi, mi on nie pasuje" usłyszałam, dostając doniczkę z młodym rh. Więc jest ich już 5. Od strony wschodniej sobie rosną. Od ulicy Przy samym wejściu do domu.

Cudnie kwitły kosaćce. Szkoda, ze tak krótko - tyko dwa tygodnie.

Słoneczko dodawało barw w ogrodzie

Kokesz 20:43, 08 sty 2018

jolanka napisał(a)
Leżąc i chorując miałam wreszcie czas na oglądanie. Nic nie pisalam ale spokojnie podpatrywałam co też udalo Ci się zrobic przez te kilka lat. Muszę przyznać, że zazdroszczę Ci Iwonko niesamowitej energii. I jeszcze jednej rzeczy: zdecydowania i pewości, że podjęta decyzja jest dla Ciebie dobra. U mnie jak na razie często jest tak, że nie jestem pewna swoich decyzji i czekam jak pomyslowy Dobromir aż spadnie mi na glowę olsnienieI czekam.

Mam tak samo
Też czekam ...
Ogród śni mi się po nocy...
I ciągle nic nie spada...żadne olśnienie...
Może 2018 rok będzie lepszy, wszystkiego najlepszego dla Was dziewczyny
Iwk4 20:45, 08 sty 2018

Zagościły w ogrodzie naparstnice - wysiewają się, jeśli pojawiają się w miejscach niepożądanych - przesadzam je. Robię to rzadko, bo podoba mi się klimat sielskości, jaki tworzą. Czasami jest tak, że wiemy co nam się nie podoba, a to, co podoba, dopiero musimy odkryć, doświadczyć sami

Początki ściany różanej

Wreszcie kącik wypoczynkowy zaistniał w ogrodzie. Długo na niego musiałam czekać.

Bo najpierw było tak...maj 2014

sylwia_slomc... 20:49, 08 sty 2018

Pięknie zmieniło się to miejsce
Monia81 20:56, 08 sty 2018

Iwonko zmieniło się bardzo u Ciebie, jak ja lubię takie porównania, na nich widać efekty ciężkiej pracy, a te róże-cudne pozdrawiam
Iwk4 21:06, 08 sty 2018

Kolory czerwca - pomęczę was jeszcze nimi.

Iwk4 21:06, 08 sty 2018

Przy domu założyłam zimozieloną rabatę - sprawdziła się.

W warzywniku eksperymentalne sznurki pod ogórki - twórczość własna e-Ma, sprawdziła się ta podpora, ogórki ładnie obrodziły. Niestety ja ich w gąszczu nie umiałam znaleźć, zbierał je zatem M

Artemis zachwyciła ilością kwiecia.

Nie tylko ona...