Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

ell 14:49, 20 wrz 2012

Megi napisał(a)
Elu, ależ Ty poszłaś do przodu z pracami w ogrodzie, bardzo fajne, jak to się rozrośnie, to dopiero będzie super, swoja drogą jest taka fajna odmiana rozchodnika, bodajże naskalny się zwie, czerwonawy, ślicznie kwitnie, jest malutki i tani, dość często go widuję w ogrodniczych, mogłabyś sobie zerknąć przy okazji

Rzeczywiście ładny ten rożchodnik, ale u nas go nie widziałam - porozglądam się na targach ogrodniczych 29.09
popcorn 14:51, 20 wrz 2012

Wow jakie fajne te rozplenice z nasionek! Ja swoich w końcu nie wysiałam Okryj je na zimę, są malutkie, mam nadzieję przezimują! Były obłędne dorosłe!
pozdrawiam!!
Przetacznik 15:22, 20 wrz 2012

o jak fajnie pomyślałaś z rojnikami uszczelniającymi schodki to będzie piękne jak się tak rozrosną i zapełnią przestrzenie, świetny pomysł
ell 20:30, 20 wrz 2012

Dzisiaj dokupiłam kolejne rojniki

już siedzą na schodkach

Dzisiaj na kolację mamy pomidorki i winogrona z ogródka i chlebek na zakwasie - mniam
popcorn 20:36, 20 wrz 2012

Jaki ładny chlebek Ci wyszedł! Te pomidorki są super, tylko takie w przyszłym roku!
pozdrawiam!

Ps rojniki cudeńka jak biżuteria
Enya73 20:59, 20 wrz 2012

Wow, wygląda bosko ten chlebuś. Ty wiesz, że ja też piekę chleby sama, to poproszę o przepis na priv
A pomidorki też smakowicie wyglądają. Próbowałaś może suszyć sama ? Wiesz, że podziwiam Twoją spiżarnię, która świadczy o Twojej pracowitości i zdolnościach Jak masz jakieś ciekawe różne przepisy, to chętnie wypróbuję
ell 21:10, 20 wrz 2012

Gabriela zaraziła mnie pieczeniem chleba na zakwasie. Jest pyszny. Wcześniej piekłam tylko na zwykłych drożdżach i nie były takie smaczne.
Dokładny przepis jest wrzucony w zakładce Ogrodowa Kuchnia wątek Chlebek i o ile się nie mylę to na stronie 5 lub 6 . Miłego pieczenia.
Ja oczywiście nigdy nie stosuję się dokładnie do przepisów i wszystko na oko robię - to moja ogromna wada. i nigdy nie potrafię dokładnego przepisu podać.
Gabriela 22:11, 20 wrz 2012

Kolacja, rewelacja. I o wilku mowa, a ja, czyli wilk, dzisiaj akurat tu. A z tym chlebem to fakytcznie nie musi być dokładnie tak jak w przepisie, ale konsystencja ciasta jest najważniejsza.
abiko 10:31, 21 wrz 2012

Ell rozchodniku super, od Batki?
monteverde 10:41, 21 wrz 2012

ell napisał(a)
Dzisiaj dokupiłam kolejne rojniki

już siedzą na schodkach

Dzisiaj na kolację mamy pomidorki i winogrona z ogródka i chlebek na zakwasie - mniam

rojniki jak rojniki ale te pyszności poniżej, superaśne, chlebek aż u mnie zapachniał