Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

iwonaj 18:45, 06 kwi 2013

Elusiu ale tego posiałaś będą obfite plony u ciebie w tym roku. Ja też wysiałam tytoń po raz pierwszy w tym roku ( ale jest bardzo mały i drobny ) czy należy go pikować czy od razu na grządkę posadzić?
ell 18:51, 06 kwi 2013

Iwonko jak będzie miał drugą parę liści, to warto go przepikować. U mnie jeszcze są maleństwa. W tamtym sezonie nie zdążyłam przepikować i przeżyły najsilniejsze - nie przejmowałam się, bo i tak było ich sporo i nawet podzieliłam się z sąsiadką.
Syla 19:05, 06 kwi 2013

Eluś a co tam posiałaś na tym swoim stryszku ???? może jakieś warzywka ??? czy kwiatuchy ???
ell 19:11, 06 kwi 2013

Syla jedno i drugie.
Będą kobee, gazanie, cynie, werbeny - jeszcze ich nie zabiłam jak w poprzednim roku i tytonie.
A z warzywek: kabaczki, dynie, ogórki, pomidorki małe i duże, brukselka, sałatka i kalarepka - mniam
Syla 19:20, 06 kwi 2013

To jak będziesz dysponować nadwyżką pomidorka małego i sałatki to ja bym reflektowała na zakup u pracowitej koleżanki czego o sobie nie mogę powiedzieć Posadzę sobie do doniczek .... ale nie naciskam absolutnie .... żebrzę o nadwyżki jak by co
Syla 19:23, 06 kwi 2013

Naczytałam się ostatnio o sadzeniu warzyw w skrzyniach .... ale na razie wypróbuję donicach ....
ell 19:27, 06 kwi 2013

jeśli tylko sałata przeżyje, to pewnie, że się podzielę. Ostatnio już zaczynam się litować nad roślinkami stryszkowymi i na dzień zapalam im światło, bo ciągle okna dachowe pod śniegiem.
Syla 19:31, 06 kwi 2013

ell napisał(a)
jeśli tylko sałata przeżyje, to pewnie, że się podzielę. Ostatnio już zaczynam się litować nad roślinkami stryszkowymi i na dzień zapalam im światło, bo ciągle okna dachowe pod śniegiem.

Siałam w ubiegłym sezonie .... w łazience przejść się nie dało ....i straciłam cierpliwość .... Wrócę do tego jednak ale w zdecydowanie mniejszych ilościach
yolka 08:09, 08 kwi 2013

ell napisał(a)
Podobno wiosna idzie

Iryski też jej wyglądają

O! wreszcie wosna wyglada spod śniegu.
iwonaj 12:07, 09 kwi 2013

Syla napisał(a)
Naczytałam się ostatnio o sadzeniu warzyw w skrzyniach .... ale na razie wypróbuję donicach ....

a ja mam zamiar w tym sezonie posadzić sałatę liściową , koperek, pietruszkę i zioła w doniczkach ale nie wiem czy będą rosły czy macie jakieś doświadczenie w tym temacie?