Dziewczyny a mnie się ta moja ostatnia wersja podoba bo: proszę o ustosunkowanie się i przemyślenie moich sugestii:
1. jak zrobić jajo ? , żeby było symetryczne
2. stoi jeszcze basen a mój em w najbliższym czasie nie przewiduje złożenia będziemy się kąpać chyba do października
3. muszę zasadzić 10 lawend, przesadzić 3 krzaczki hortek a jedną wysadzić z donicy
4 poza tym jak popatrzymy na zdjęcie to po prawej stronie stoją pojemniki na śmieci i jak rabata miałaby iść po kole-jajo to musiałabym coś tam wsadzić albo nie dosadzić i wyglądałoby to nieciekawie
5 prosta rabata załatwia sprawę ze śmieciami kończy się za nimi
To mam jeszcze jedną propozycję, aby po przekątnej, tam gdzie lewy górny róg rabaty zrobić łuk niemal jak lustrzane odbicie tego w prawym dolnym rogu.
A kosze na śmieci zasłonić krótkim żywopłotem, abyście nie musieli ich stale oglądać. Taki żywopłot (np. półtorej szerokości żółtego pojemnika) logistycznie nie będzie przeszkodą w poruszaniu kontenerem, a kosmetycznie/wizualnie będzie mega posunięciem
EDIT
póki pamiętam - jesli to ma być stałe miejsce basenu, to po likwidacji posadź setki krokusów. Na wiosnę będzie frajda Krokusy zaschną, stanie basen, a potem będą znowu krokusy
Toszko , myślę że pomysł z łukiem jest trafiony i teraz dwa pytania, z czego zrobić ten żywopłot i dwa kiedy sadzi się krokusy, bo z moim em wszystko musi nabrać mocy urzędowej , miejsce basenu póki co docelowe, bo zanim stanie pergola to trochę minie
Żywopłot możesz zrobić z cisa - 1-2 krzaki wystarczą. Zależy jak duży znajdziesz. Strzyżony w elegancki prostokąt.
Krokusy możesz sadzić i w grudniu, póki ziemia nie zamarznie. Krokusów musi być na prawdę dużo. Przynajmniej z 300.