Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i co dalej

Ogród i co dalej

AnnaCh 09:34, 30 sie 2016

Monika widzimy się w Skierniewicach?
anbu 12:37, 30 sie 2016

Monia widzę, że też będziesz wyrzucała/przesadzała ostrokrzew
Też mnie to czeka aż się bojam hi hi
Dooopa pokłuta będzie
Monka 21:14, 30 sie 2016

AnnaCh napisał(a)
Monika widzimy się w Skierniewicach?

Ania raczej tak , choć u mnie to czasami różnie bywa
Monka 21:17, 30 sie 2016

anbu napisał(a)
Monia widzę, że też będziesz wyrzucała/przesadzała ostrokrzew
Też mnie to czeka aż się bojam hi hi
Dooopa pokłuta będzie

Ania kobita już wysadzona (patrz na zdjęciach dziura koło basenu tam gdzie doniczka ), natomiast ten co został to "pan" za cholerkę nie dał się wykopać , ale inny pan da sobie z nim radę ja i mój em nie daliśmy
Monka 21:20, 30 sie 2016

AgataP napisał(a)

skad ja to znam, by przesadzić rośliny muszę zrobić warzywnik, by go zrobić trzeba za skrzynie się zabrać, a no to potrzeba czasu czasu czasu... ja może bym go znalazła, ale mąż cienko....

Agatka Ty narzekasz ? przecież Ty jesteś tytan pracy i świetny oraganizator, jak patrzę co zrobiłaś w tym roku to jestem w szoku , ale już szycie rolety na pergolę gdzie jak to nazwałaś proste jak budowa cepa : no czapki z głów
Nikita 10:11, 01 wrz 2016

Ja cccie... ile się u ciebie dzieje!!! Nowe słupki ogrodzeniowe, faza projektowania rabat, jakieś skarby znalezione u mamy...fiu fiu !!! Tak swoją drogą to największy skarb to ogródkowa mama! Pomoże, doradzi i jeszcze roślinki sprezentuje.
Dobra, a teraz moje trzy grosze w kwestii projektowania
Monka napisał(a)
po przemyśleniach wstawiam propozycję rabat , chyba wersja ostateczna , przychylam się do wersji Toszki ,że tam gdzie choinki powinny być linie proste, jednak robię uskok, bo lepiej jak sobie to wyobraziłam wygląda z kuchni, chyba ....

Według mnie na twojej propozycji za dużo się dzieje...linie proste...kąty...zaokrąglenia. Weź poprawkę na to, że dojdzie jeszcze kolor i różnorodne faktury na rabatach. Ja bym trochę ujednoliciła i dostosowała do istniejących już łuków z kostki brukowej.
Moja propozycja:

W lewym dolnym rogu oczywiście altana/pergola tak jak chciałaś. Ja bym poszła raczej w tym kierunku, bo ja lubię minimalizm, ale pamiętaj, że to tobie ma się podobać, bo to ty codziennie będziesz patrzyła na swój ogród.
Powodzenia w planowaniu. Buziaki.
anbu 10:13, 01 wrz 2016

Nikita, świetna propozycja! Ciekawe co Monia na to
iwka 10:18, 01 wrz 2016

też mi się podoba
Monka 14:13, 01 wrz 2016

Nikita napisał(a)
Ja cccie... ile się u ciebie dzieje!!! Nowe słupki ogrodzeniowe, faza projektowania rabat, jakieś skarby znalezione u mamy...fiu fiu !!! Tak swoją drogą to największy skarb to ogródkowa mama! Pomoże, doradzi i jeszcze roślinki sprezentuje.
Dobra, a teraz moje trzy grosze w kwestii projektowania

Według mnie na twojej propozycji za dużo się dzieje...linie proste...kąty...zaokrąglenia. Weź poprawkę na to, że dojdzie jeszcze kolor i różnorodne faktury na rabatach. Ja bym trochę ujednoliciła i dostosowała do istniejących już łuków z kostki brukowej.
Moja propozycja:

W lewym dolnym rogu oczywiście altana/pergola tak jak chciałaś. Ja bym poszła raczej w tym kierunku, bo ja lubię minimalizm, ale pamiętaj, że to tobie ma się podobać, bo to ty codziennie będziesz patrzyła na swój ogród.
Powodzenia w planowaniu. Buziaki.

Madzia i o to mi chodziło !!!!!!!!!!!!!, że też ja na to nie wpadłam , ale ja projektowo nie bardzo , jako architekt umarłabym z głodu
te linie bardzo mi się podobają, muszę Cię zaprosić do siebie na pomoc w wytyczaniu tych rabat , a masz niedaleko
Monka 14:16, 01 wrz 2016

Chciałabym dodać , że dziękuję wszystkim moim podpowiadającym , dziewczynki nie opuszczajcie mnie bo będę potrzebowała Wszej pomocy, a bez Was jak bez ręki bardzo dziękuję za wsparcie