Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 20:48, 06 paź 2013

trawy i rozchodnik

i rabata z werbeną "od przodu"

myszorek 21:05, 06 paź 2013

Bogda napisał(a)
Madziu, jak nazywają się żurawki te 'pomarańczowe' i te kilkukolorowe-nie wiem jak je określic?cudne są

Bogdziu jak pomarańczowe to albo creme brulee albo caramel. Myslę, że mam i jedną i drugą odmianę.
paniprzyroda 21:21, 06 paź 2013

Pięknie! Kiedy oglądałam twoje zdjęcia, uprzytomniłam sobie, że to są moje zwizualizowane marzenia o nowym ogrodzie. Werbena i lawenda, pomarańczowo-rude trawki - bajka. Pozdrawiam.
Gardenarium 21:25, 06 paź 2013

Jednak jesień chyba jest najpiękniejsza w ogrodzie za sprawą trawek, choć smutno mi zawsze, bo lato się skończyło Pozdrawiam Myszorku

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 16:55, 18 paź 2013

Myszorku,
utratę pomidorów łatwo przeboleć jak się mieszka w tak pięknym ogrodzie.
I u mnie kicha z pomidorami była. Z kartoflami też. Dobrze, że selery ocalały.

Masz gdzieś narysowany plan ogrodu? Jeżeli to nie kłopot możesz mi pokazać? Wiesz chodzi mi o połączenie łagodności z kantami, o zakątki i wijące się pasy - jak to u Ciebie Danusia rozwiązała. Oczywiście jeśli to nie problem i nie kłopot i nie "kopirajt". Choć marny ze mnie "naśladowacz".

Zapytam jeszcze o cisy 'Elegantissima' przy tarasie - widzę, że ładnie je prowadzisz. Można je ciąć tak w kostkę skoro ich naturą jest takie "rośnięcie strzeliste w każdą stronę"?

MarzenaG 23:39, 18 paź 2013

Piękny ogród, będę się inspirowała chociaż troszeczkę, bo nie mam takiego pola do popisu
rere79 17:26, 19 lis 2013

Przejrzałam cały wątek. Jestem pod wrażeniem. Ogród piękny!!!
Pozdrawiam
malkul 21:03, 22 lis 2013

Matko jak ja tu dawno nei byłam a tu wszystko tak slicznie porosło, i taras masz cudny!
Czy ty masz brytyjkę?
stingietka 13:48, 01 sty 2014

Myszorku - piękna metamorfoza!

a najbardziej mnie urzekł podjazd i ścieżki
jak to takim czasie oceniasz grys?ja mam obok podjazdu planowanego brzozy i boję się zamiatania.... bardzo naturalnie wygląda taki podjazd)

i jeszcze podoba mi się umiejscowienie placu zabaw na rabacie. rozumiem ze plac stoi na korze...jak ci się sprawdza takie podłoże? nie brudzi za bardzo dzieciaków? ja się obawiam własnie brudzenia - zwłaszcza przy zjeżdzalni

pozdrawiam w Nowym Roku!!! Wszystkiego Najlepszego!

AniaDS 19:44, 01 sty 2014